Pasaulē pazīstamais britu autožurnālists Džeimss Mejs, kurš plašāk pazīstams no leģendārās bijušā "TopGear" un esošā "The Grand Tour" raidījuma trijotnes, kurā ir vēl arī Džeremijs Klārksons un Ričards Hamonds, video sižetā parādījis sava autoparka jaunāko papildinājumu.

Džeimss Mejs video sižetu sāk ar kādu apsegtu automobili, kā sarkano pārvalku rotā "Ferrari" emblēma. Meja autoparkā ir šī itāliešu superauto ražotāja spēkrats, tomēr, atsedzot plīvuru, skatītājiem paveras skats uz "Tesla Model S" elektromobili modifikācijā "100D", kas maksā no 90 tūkstošiem eiro.

Šis gan nav pirmais elektromobilis Meja īpašumā, viņam jau gadus piecus ir arī mazais "BMW i3" elektromobilis. Lai arī "The Grand Tour" raidījuma vadītājs priekšroku dod benzīna dzinējiem, viņš apzinās, ka tādā vai citādā veidā nākotne pieder elektromobiļiem. Tieši tādēļ viņš vēlas šo dinamisko spēkratu ilgtermiņā izmēģināt uz savas ādas.

Mejs apzinās, ka elektrības iegūšana nav diez ko ekoloģiska, tomēr viņu daudz vairāk interesē elektromobiļu nākotne, nevis visa "eko" būšana ap to. Britu autožurnālists uzreiz atzīmē, ka "Tesla" elektromobiļa interjers ir ne tikai garlaicīgs, bet arī ne visai kvalitatīvs. Tomēr tajā pašā laikā viņš atzīst, ka, piemēram, grezno "Bentley" salonā visādu spīdīgo podziņu ir pat par daudz.

Tāpat Mejs norāda, ka mūsdienās elektromobilis vairs nav nekas tik īpašs, lai citi par to brīnītos. Piemēram, pirms dažiem gadiem ar elektromobili varēji braukt pretējā virzienā pa vienvirziena ielu, un policists nesodītu, "jo tu taču brauc ar elektromobili", tagad laiki ir mainījušies, un "tas ir vienkārši automobilis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!