Žurnālisti Čehijā izmēģinājuši amerikāņu elektrisko apvidus automobili "Tesla Model X" bezceļos, braucot pa "Czech Motorland" autodromu. Video redzams, kā šis pilnpiedziņas elektromobilis brauc pa dubļiem, kā arī pārvar dažādus šķēršļus.

"Tesla Model X" ir aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu, kas maksimāli augstākajā režīmā nodrošina 22,3 centimetru klīrensu. Būtiska priekšrocība braukšanai apvidū šim elektromobilim ir pilnīgi līdzena grīda un speciālais vilkmes kontroles režīmes "Slip Start", kas palīdz, braucot pa sniegu, smiltīm vai dubļiem. Pretbuksēšanas sistēma "Tesla" elektromobiļos darbojas tāpat, kā standarta spēkratos – izmanto bremzes un kontrolē vilkmes sadali starp riteņiem.

Elektriskais apvidnieks "Tesla Model X" ir aprīkots ar diviem elektromotoriem. Bāzes versijā tie attīsta 524 zirgspēku, bet "Performance" – 772 ZS. Apvidnieks aprīkots ar 100 kWh akumulatoru un ļauj no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,1 sekundē. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes "Tesla Model X" spēj nobraukt līdz 565 km distanci.

"Tesla Model X" cena Eiropā ir no 91 tūkstoša eiro, kamēr "Performance" versija maksā no 99 700 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!