Pasaulē viens no vislētākajiem sērijveida elektromobiļiem ir ķīniešu "Changli", kas maksā 930 ASV dolārus (824 eiro) un klientiem tiek piegādāts kartona kastē. Šis elektromobilis attīsta 1,1 zirgspēku un maksimāli spēj sasniegt 35 km/h.

ASV iedzīvotājs Džeisons Torčinskis šādu elektromobili iegādājās un ir uzfilmējis tā videoapskatu, kas pāris dienās "YouTube" guvis plašu popularitāti. Gala produktu sadārdzināja papildu samaksa par akumulatoru, transportēšanas izmaksas un muitas nodevas, kā rezultātā tas izmaksāja pavisam 3000 dolāru (2657 eiro).

Pirmajā acumirklī "Changli" atgādina lielu rotaļu mašīnu. Tomēr tas ir pilnvērtīgs elektromobilis – ķīniešu spēkratam ir visas nepieciešamās vadības sviras, lukturi ar pagrieziena rādītājiem, vējstikla tīrāmās slotiņas, salona apsildes sistēma, spidometrs un pat atpakaļskata videokamera.

Ar 1,1 ZS elektromotoru "Changli" brauc visai lēni, turklāt uzkalnā tas var arī neuzbraukt. Tik zema automobiļa cena panākta, virsbūvi pilnībā izgatavojot no plastmasas – ceļu satiksmes negadījumā šī elektromobiļa vadītājs ir tikpat neaizsargāts kā velosipēdists vai motociklists.

Divarpus metru garais un 323 kilogramu smagais "Changli" bez atkārtotas akumulatora uzlādes spēj nobraukt 40 līdz 100 kilometru atkarībā no braukšanas stila. Savukārt akumulatora uzlādei no tradicionālās elektroligzdas nepieciešamas septiņas līdz 10 stundas.

Šo elektromobili iespējams brīvi iegādāties internetā – populārajā "Alibaba" servisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!