Foto: Publicitātes foto

Filipīnās varasiestādes ar buldozeru iznīcinājušas retu "McLaren" superauto "620R", kas izgatavots pavisam tikai 350 vienībās. Britu superauto šajā valstī tika ievests nelegāli – muitas deklarācijā tas bija norādīts kā daudz lētāks "Porsche Cayman", lai īpašnieks varētu ietaupīt uz ievedmuitas nodevām. Tomēr afēra tika atmaskota, muitas pārvalde arestēja automobili un sarīkoja demonstratīvu tā iznīcināšanu, lai citi potenciālie pārkāpēji apdomātu savu rīcību.

620 zirgspēku jaudīgais "McLaren 620R" ir britu superauto, kas izgatavots uz sacīkšu "McLaren 570S GT4" bāzes, bet no tā atšķiras ar pielaidi arī koplietošanas ceļiem. Šis modelis ražošanā nonāca 2020. gadā, bet tā paša gada jūlijā vienu no pavisam 350 saražotajiem eksemplāriem muita arestēja Filipīnu ostā. Šīs versijas automobilis maksā ap 300 tūkstošiem eiro.

Filipīnu muitas sarīkotajā "eksekūcijā" līdz ar "McLaren 620R" bija arī "Bentley Continental Flying Spur", "Hyundai Genesis", "Lotus Elise", "Mercedes-Benz SLK", "Porsche 911" un "Toyota Camry Solara", kas arī tikuši konfiscēti ievedmuitas pārkāpumu dēļ. Tajā pašā dienā, bet bez mediju klātbūtnes tika iznīcinātas vēl 14 vienības "Mitsubishi" apvidus automobiļu, kas arī Filipīnās bija ievesti nelikumīgi.

Filipīnās kontrabandas automobiļi tiek iznīcināti kopš 2017. gada. Muitas pārvalde bez žēlastības iznīcina visādus ekskluzīvus autobūves eksemplārus, kas valstī ievesti nelegāli, piemēram, "BMW Z1", "Ferrari 360 Spider", "Lamborghini Gallardo" u.c. Tomēr "McLaren 620R" ir viens no retākajiem un dārgākajiem automobiļiem, kas patrāpījies Filipīnas muitas darbinieku buldozera ķetnās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!