Par godu "Ford Mustang" modeļa 50 gadu jubilejai autoražotāja pārstāvis Maikls Sego kopā ar draugiem noorganizēja interesantu atrakciju – kosmosā nogādāja "Revell" uzņēmuma izgatavoto "Mustang" mēroga modelīti. Šis process tika iemūžināts arī video, tostarp ar skatiem no kosmosa.

Lai nogādātu "Ford Mustang" modelīti kosmosā, akcijas organizatori izmantoja nevis raķeti, bet gan pārveidotu meteoroloģisko zondi. Šāda uzparikte, kurai pievienota arī miniatūra videokamera, sasniedza 33 tūkstoš metru augstumu, pēc kā uzsāka kritienu lejā no kosmosa, to visu joprojām iemūžinot video.

74 minūtes pēc starta "Ford Mustang" modelītis ar visu videokameru nokrita kādā pļavā, kur to pēc GPS signāla atrada paši akcijas organizatori.
Jau rakstījām, ka Eiropas tirgū "Ford Mustang" būs pieejams ar kādu no diviem motoriem – pieclitru V8, kas attīsta 426 zirgspēku jaudu un 529 ņūtonmetru griezes momentu, vai arī 2,3 litru "EcoBoost" saimes dzinēju, kas attīsta 309 ZS un 407 Nm. Savukārt ASV tirgū tam būs pieejams vēl arī 3,7 litru V6 motors ar 304 ZS un 366 Nm. Visi dzinēji sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai automātisko pārnesumkārbu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!