Foto: Interencheres.com

Francijā kādā noliktavā atrasta kolekcija ar 81 retro automobili, no kuriem vairumam vairs ir tikai lūžņu vērtība, kamēr daži no tiem ir vērtīgas autobūves pērles, piemēram, "Lamborghini Miura" un "Jaguar E-Type". Pirms dažām dienām klasiskais "Lamborghini" superauto izsolē tika pārdots par 560 tūkstošiem eiro.

Vairums pērnā gada beigās uzietās kolekcijas spēkratu ir 60. un 70. gadu ražojumu, tomēr ir bijis pa kādam 20. gadsimta sākuma automobilim, piemēram, 1905. gada "Rolland-Pilain".

Vērtīgākais eksemplārs – 1968. gada "Lamborghini Miura P400" –, ko pirms nedēļas izsolē izdevās pārdot par vairāk nekā pusmiljonu eiro, ir ar oriģinālo V12 motoru un tikai 77 tūkstoš kilometru nobraukumu. Šāds 350 ZS superauto ir spējīgs paātrināties līdz 280 km/h.

Tikmēr "Jaguar E-Type" ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un tā vērtība tiek lēsta desmitkārt zemāk nekā minētajam "Lamborghini". Vēl no vērtīgākajiem eksemplāriem šajā Francijas noliktavas kolekcijā ir minams 1953. gada "Porsche 356" un, piemēram, neparasts 30. gadu "Citroen" furgons.

Daudzus gadu desmitus nekoptajā auto kolekcijā ir "Audi", "Volkswagen", "Peugeot", "Oldsmobile", "Alfa Romeo", "Renault", "Chrysler" un "Cadillac" spēkrati, no kuriem vairumu bēdīgā tehniskā stāvokļa dēļ speciālisti novērtējuši dažu simtu eiro vērtībā.

Vēl kolekcijā ir dažādas automobiļu detaļas, tostarp dzinēji, pārnesumkārbas un riteņi – vairāk nekā 100 vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!