Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" aplūko īpašu auto, kura dzīves moto ir bauda braukt. Auto, kurš ir uzticīgs klasiskajai riteņu piedziņai. Auto, kura pretizslīdēšanas sistēmu iespējams deaktivizēt ar vienas pogas spiedienu. Auto, kura vēsture aizsākās jau tālajā 1972. gadā. Un – auto, kura vārdu raksta ar lielo "B".

BMW 5. sērijas 38 gadus garās vēstures gaitā daudz kas ir mainījies. Septiņu paaudžu laikā šis limuzīns ir kļuvis lielāks, jaudīgāks un komfortablāks, kā arī spējis rast arvien vairāk fanu un piekritēju. Piemēram, svaigākā G30 (rūpnīcas indekss) versija kopš ražošanas uzsākšanas 2016. gadā ir pārdota 600 tūkstošos eksemplāru un, pateicoties šogad veiktajiem uzlabojumiem, ir ieguvusi otro elpu.

Līdzīgi kā citus ražotājus, arī BMW ir skāruši Eiropas Savienības jaunie izmešu standarti, un jau pirms laba laika BMW uzsāka dzinēju darba tilpuma samazināšanas programmu, aizstājot iecienītos sešu cilindru dzinējus ar četru cilindru turbo motoriem, kuru jaudas parametri ir līdzvērtīgi vai pat labāki par pagātnē izmantotajiem. Turklāt piedāvātais jaudas diapazons 5. sērijai ir tiešām plašs – no 180 līdz gandrīz 600 zirgspēkiem.

Turklāt tagad pilnībā visi BMW "piecīši" būs aprīkoti ar 48V daļējā hibrīda (mild-hybrid) sistēmu, kuras uzdevums ir "nospiest" CO2 rādītājus līdz maksimāli zemai atzīmei.

Daļējā hibrīda jeb MHEV tehnoloģijas pamatā ir 11 ZS jaudīgs 48V elektromotors, kurš vienlaicīgi pilda gan startera, gan ģeneratora, gan palīgmotora funkcijas. Ar tā palīdzību nav iespējams pārvietoties pilnībā elektriskā režīmā, taču tas būtiski atslogo iekšdedzes dzinēju dažādās satiksmes situācijās – gan izkustoties no vietas, gan veicot apdzīšanas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!