Galvenais uzdevums, izstrādājot pirmo pilnasiņu "Cupra" modeli "Formentor", bija radīt ko īpašu, vizuāli iekārojamu, tajā pašā laikā praktisku un, protams, jaudīgu. Palūkojoties uz šīm pludlīnijām un aerodinamikas elementiem, katra šī auto detaļa bez maz vai kliedz – es esmu ātrs! Pat "Cupra" emblēma uz šī kupejas stila apvidnieka milzīgā radiatora dekoratīvā režģa padara to jaudīgāku.

Pie šī 310 ZS jaudīgā un 40 tūkstošus eiro vērtā pilnpiedziņas "zvēra" stūres raidījums "Tavs Auto TV" aicināja sēsties vīru, kurš, pateicoties savam talantam, spējis "Arēnā Rīga" vienuviet pulcēt vairāk nekā 14 tūkstošus klausītāju. Gatis Irbe, kuru pazīstam arī kā Gacho vai Mesa, ir viens no atpazīstamākajiem pašmāju hip-hop un repa kultūras pārstāvjiem, viņa dziesmas ir iemīlējuši daudzi tieši to patiesuma un emociju dēļ.

Runājot par tehnisko pildījumu, "Cupra Formentor" ir pieejams gan kā priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas auto. Komplektācijā ar vienas ass piedziņu tas tiek aprīkots ar 150 ZS jaudīgu 1,5l litru benzīna turbomotoru, savukārt jaudīgākā "VZ" versija ar divlitru turbomotoru nodrošina 310 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu, kas kombinācijā ar DSG automātisko pārnesumkārbu un "4Drive" pilnpiedziņas sistēmu paātrinājumu no vietas līdz 100 km/h ļauj sasniegt vien 4.9 sekundēs.

Turklāt jau šobrīd ražošanai ir sagatavota "Formentor e-Hybrid" versijas, kas aprīkotas ar papildu elektromotoru. Tikai elektriskajā režīmā tas spēs nobraukt līdz 60 kilometriem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!