Jaunajā "GAZelj Next" mikroautobusa borta datorā ir iebūvēta videospēle "Tetris". Vairāki video "YouTube" portālā apstiprina, ka šī automobiļa programmatūrā tāda slēptā iespēja ir patiešām iebūvēta.

Ja pēc pirmā video noskatīšanās rodas iespaids, ka tā ir kārtējā datoranimācija ar mērķi piemuļķot cilvēkus, tad citi "GAZelj Next" īpašnieki pamēģinājuši ieteikto darbību secību, lai izsauktu "Tetris" un patiešām tas viņiem arī izdevies, liecina citu lietotāju video.

Lai mērinstrumentu paneļa borta datora ekrānā izsauktu "Tetris", spēli jāiedarbina motors, trīs reizes jāieslēdz pagrieziena rādītājs pa labi, tad divas reizes jāpamirkšķina tālās gaismas, tad piecas reizes jānospiež sajūga pedālis, bet dzinēja apgriezieni ar akseleratora pedāli jātur vismaz līdz 2000 apgr./min un šajā brīdī mērinstrumentu paneļa vadības svira jāpabīda uz kreiso pusi – ekrānā, kur standartā rāda degvielas patēriņu, nobrauktos kilometrus utt., tagad aktivizējas leģendārā "Tetris" videospēle.

Jāatzīmē, ka borta datora "slēptās funkcijas" nav nekāds jaunums autobūvē, piemēram, kādreiz ar sarežģītu darbību kombināciju kilometrus kā mērvienību varēja nomainīt pret jūdzēm. Mūsdienās gan tas ir vienkārši izdarāms multimediju sistēmas ekrānā.

Atgādinām, ka "Tetris" datorspēli 1984. gadā Padomju Savienībā izgudroja programmētājs Aleksejs Pažitnovs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!