Amerikāņu koncerns "General Motors" (GM) publicējis video, kurā pateicas saviem klientiem visā pasaulē. Video tapis par godu 500. miljonā automobiļa izlaidei šajā korporācijā kopš 1908. gada.

Svinīgais pasākums par godu šim notikumam tika aizvadīts ar GM vadību, darbiniekiem, pārdevējiem un klientiem vienā no autoražotāja rūpnīcām Kanzasas štatā. Kā pārsteigums tika sarūpēts jaunā "Chevrolet Malibu" modeļa atslēgu pasniegšanas vienam no Irākas kara veterāniem. Ražošanā jaunais "Malibu" modelis nonāks tikai vēlāk šī gada laikā.

Arī GM sastāvā ietilpstošais "Opel" atzīmēja šo jubileju, jo 68 miljoni no 500 miljoniem ir tieši ar šo zīmolu. Vācijā svinīgajā pasākumā "Opel" lojālā kliente kā dāvanu no autoražotāja valdes priekšsēdētāja saņēma "Opel Zafira Tourer" automobili, ko iepriekš bija pasūtinājusi un plānojusi iegādāties.

GM sagatavotajā pateicības video iemūžināti vieni no lojālākajiem šīs autoražotāja spēkratu cienītājiem. Piemēram, pensionāru, kurš joprojām brauc ar 1957. gada "Chevrolet" pikapu, ko iegādājās kā fermeris pirms 38 gadiem par 75 dolāriem. Tāpat video redzams "Opel" automobiļa īpašnieks no Vācijas, kurš ar ģimeni šīs markas spēkratā apbraukājis visu pasauli. Vēl video redzama kundze no Brazīlijas, kura dzimusi "Chevrolet Corvette" pasažieru sēdeklī. Visu mūžu viņa palikusi uzticīga GM automobiļiem.

GM tika dibināts 1908. gadā un šobrīd tas ražo automobiļus 37 pasaules valstīs ar 13 markām, no kurām pazīstamākās ir "Chevrolet", "Buick", "Opel", "Cadillac", GMC un "Holden". Ekonomiskās dižķibeles dēļ 2009. gadā GM likvidēja "Saturn", "Pontiac" un "Hummer" auto marku.

GM bijis pasaulē vislielākais autoražotājs, ņemot vērā izlaides apjomu, 77 gadus pēc kārtas – no 1931. līdz 2007. gadam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!