Stundu stāvu domādams, kurās kamanās lai sēžas… Raidījums "Tavs Auto TV" šajā reizē runā par to, cik vienkārši vai varbūt sarežģīti ir izvēlēties sev piemērotāko auto. Un, kā jau ierasts, raidījums to dara kopā ar viesi – aktieri Gintu Grāveli –, kuram ikdienā jāizvēlas savam skatuves varonim atbilstošs raksturs, mīmika un žesti.

Raidījuma autoparkā ir nonākuši trīs dažādu izmēru mūsdienās tik populārā pilsētas krosoveru segmenta pārstāvji – "Kamiq", "Karoq" un "Kodiaq". Lai gan vizuāli šie auto ir atšķirīgi, tehniski tiem ir daudz kopīga – tos iespējams aprīkot ar vienādiem dzinējiem (piemēram, 1,5 TSI ar 150 ZS jaudu; tieši šis dzinējs Latvijā ir viens no populārākajiem pircēju vidū), septiņu pakāpju DSG divsajūgu ātrumkārbu un dažādām vadītāja palīgsistēmām. Faktiski galvenā šo modeļu atšķirība ir to ietilpība.

Pirmais tests, kas jāveic raidījuma viesim, saucas "Otrā rinda". Gintam jānoregulē priekšējais auto sēdeklis sev ērtā pozīcijā un tad jāieņem automobilī vieta aiz sevis... Vai izmēram ir nozīme? Pēc tam laiks pievērsties vadāmības testam. Un, spriežot pēc Ginta enerģiskās uzvedības pie auto stūres, ir skaidrs, ka vadīt auto viņam patīk krietni labāk nekā sēdēt tā bagāžniekā.

Interesants fakts – tieši "Škoda Kodiaq" savā laikā aizsāka SUV uzvaras gājienu kompānijas "Škoda" modeļu gammā. Visā pasaulē tas pārdots vairāk nekā 600 000 eksemplāros, arī Latvijā izpelnījies pircēju atzinību un pavisam nesen ieguvis jaunus sejas vaibstus un vairāk jaudas dārgākajās versijās.

Galvenās pārmaiņas ir meklējamas "Kodiaq" priekšpusē. "Škoda" dizaineri ir pacēluši augstāk tā motora pārsegu un radiatora dekoratīvo režģi, atstājot vairāk vietas masīvajam buferim un plašajām gaisa lūkām. Izmainīta arī priekšējo lukturu forma un to tehniskais pildījums – jau standartā tiek piedāvātas LED, bet par papildu samaksu pieejamas viscaur diožu "matrix" gaismas.

Runājot par šo automobiļu pārgājību, visiem trim no tiem ir paaugstināts klīrenss un, pateicoties tam, varēs drošāk justies ziemā vai braucot pa lauku ceļiem. "Kodiaq" klīrenss ir 199 mm, "Karoq" – 172mm; un, kas interesanti, mazākajam "Kamiq" – 188 mm. Raidījuma testa parkā visi auto ir priekšpiedziņas, bet, ja vēlatas, divus lielākos no tiem var aprīkot arī ar visu riteņu piedziņu.

Tēlaini izsakoties, atšķirība starp šiem diviem auto ir 458 mm garumā, 472 litri bagāžā un 9020 eiro maciņā. Tomēr, neskatoties uz lielākajiem gabarītiem un izmaksām, Latvijā vēl joprojām cieņā ir lielāki auto. Kā jau minēts, Latvijā daudziem tieši "Kodiaq" ir iekārojamākais no "Škoda" krosoveriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!