Studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" šīs reizes testa objekts ir mirdzoši balts pilsētas krosovers "Škoda Karoq". Ar tā veidolu un dizaina vaibstiem auto entuziasti jau ir pazīstami, bet šobrīd tirgū ir nonākusi "Karoq" atjauninātā versija 2022. gadam.

Un ar šo pilsētas krosoveru radījums ceļā dosimies kopā ar cilvēku, kurš jau 30 gadus pazīstams kā garākais no mūziķiem apvienībā "Labvēlīgais tips". Ģirts Lūsis – ar skatuves segvārdu Zirgs – ir viens no grupas dibinātājiem un pašlaik arī grupas menedžeris, kura pienākumos ir arī šīs vasaras 30 gadu jubilejas koncertsērijas organizēšana. Kā saka Ģirts pats: "Labvēlīgais tips" nav vienkārši grupa – tā ir parādība!"

Lai vislabāk saprastu, kādas vizuālās pārvērtības ir piedzīvojis šis "Škoda" modelis, to vajadzētu nolikt blakus "vecajam". "Karoq" ticis pie jauna dizaina lukturiem – pirmo reizi "Karoq" papildaprīkojumā var izvēlēties arī pilnos "LED Matrix" priekšējos starmešus. Vēl tam ir lielāka radiatora reste un agresīvāka paskata bamperi.

Šīs šķietami niecīgās izmaiņas ir atsvaidzinājušas šo auto un padarījušas to sportiskāku. Interesants fakts – "vizuālais tūnings" ir uzlabojis arī šī auto aerodinamiku. Tas ir panākts ar jauniem vieglmetāla diskiem ar "Aero" uzlikām, garāku aizmugurējo spoileri, sānu spurām pie aizmugurējā stikla un nosegtu virsbūves apakšdaļu.

Savukārt salonā apdares materiālu kvalitātes latiņa ir pacelta vēl augstākā līmenī. Mīksti paneļi, kvalitatīvi displeji – astoņu collu centrālais displejs jau standartā. Turklāt, veidojot salona dizainu, "Škoda" ir domājusi arī par ekoloģiju, izmantojot arī otrreiz pārstrādātus materiālus. Piemēram, "Eco" pakotnē sēdekļu apdare ir daļēji izgatavota no pārstrādātām PET pudelēm.

Protams, 2022. gada "Karoq" nav mainījies tikai vizuāli, tas ieguvis jaunas tehnoloģijas (galvenokārt dažādus autovadīšanas asistentus) un jaunākās paaudzes dzinējus. Kopumā dzinēju paletē ir pieejami pieci motori – divi dīzeļi un trīs benzīna – ar jaudu no 110 līdz pat 190 ZS. Un vēl – šim modelim ir pieejama arī visu riteņu piedziņa kā papildaprīkojums.

Kopš 2017. gadā ir saražoti vairāk nekā pusmiljons "Karoq", padarot "Kodiaq" mazāko brāli par "Škoda" apvidus auto galveno balstu. Šobrīd kompaktais SUV tiek pārdots 60 valstīs un ir kļuvis teju par īstu veiksmes stāstu. Tas ir būtiski veicinājis to, ka apvidus automobiļi šobrīd veido aptuveni 50% no kopējā pārdošanas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!