Igaunijas mediji steidz ziņot, ka valstī visvairāk viena cilvēka izraisīto autoavāriju vaininiece – 70 gadus vecā pensionāre Valentīna Terehova – ir beidzot "noņemta no trases". Igaunijas policija ar varu sievieti izvilka no viņas "Subaru" un aiznesa uz policijas busiņu, bet automobili nogādāja uz soda stāvlaukumu.

Incidents noticis Tallinā pirmdien, 1. maijā, kad pensionāri Valentīnu ar viņas "Subaru" apturēja policija – tobrīd viņai bija autovadītājas tiesību liegums un nebija nopirkta obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Ņemot vērā, ka pensionāre četrarpus gadu laikā bijusi iesaistīta 20 ceļu satiksmes negadījumos, par kuriem reģistrēti apdrošināšanas gadījumi, viņai polise gadā maksā 1600 eiro.

Igaunijā Valentīna Terehova plašāk pazīstama kā "Baba Vaļja" jeb "Subariks", jo viņai izveidots pat atsevišķs "Facebook" profils, kuram ir vairāk nekā četri tūkstoši sekotāju, kā arī pensionāres ikdienas gaitām pie automobiļa stūres seko līdzi arī vietējie mediji.

Autovadītājas tiesības Valentīna nokārtoja 2006. gadā. "Sākotnēji es braucu ar "Ford". Bet pēc tam mans draugs atrada šo automobili – "Subaru"," Igaunijas televīzijai ETV skaidroja pensionāre. "Es to iegādājos 2012. gadā – tas ir ļoti ātrs auto, no luksofora tas vienmēr izšaujas pirmais. Tas nav auto, kas vēlas braukt ar piecdesmit. Un vispār – es mīlu ātrumu –, kāpēc gan nē?"

Pensionāre pati neuzskata, ka iekultos avārijās. "Nu, kādu aizķēru, un kas?" televīzijai skaidro Valentīna. Viņas automobilim nelabvēļi ir gan dūruši riepas, gan dauzījuši stiklus. "Mani nesalauzīsiet! Mango jums visiem ("хрен вам" jeb retrospektīvi literārs tulkojums ar "DELFI Izklaides" priekšteča "Mango.lv" saukli – red. piez.)! Kā braucu ar automašīnu, tā arī turpināšu braukt!" savulaik intervijā bravūrīgi paziņoja Valentīna, ar kuru arī kļuva plašāk atpazīstama.

Policijas preses dienests Igaunijas portālam "Delfi" norādījis, ka todien policisti pamanīja "Subaru", kā vadītājs veic "dīvainus manevrus". Automobilis tika apturēts un sievietei tika paskaidrots, ka viņai nav tiesību atrasties pie spēkrata stūres. Viņa pretojusies policistu likumiskajām prasībām un nevēlējās izkāpt no "Subaru". Rezultātā viņu no autovadītājas sēdekļa policisti izrāva ar varu, aiznesa uz mikroautobusu, bet pēc nomierināšanās nogādāja viņu mājās.

Savukārt automobilis tika nogādāts uz soda stāvvietu. "Policisti rīkojās pārējās sabiedrības interesēs, lai no dalības ceļu satiksmē atbrīvotu autobraucēju, kuram nav tiesību vadīt transportlīdzekli, kā arī pašu spēkratu, kas var būt par nelaimju cēloni," Igaunijas portālam "Delfi" paskaidroja policijas pārstāvis.

Saskaņā ar Igaunijas autoavāriju statistiku, tieši Valentīna periodā no 2012. līdz 2017. gadam ir izraisījusi visvairāk negadījumu šajā valstī – veselus 20. Otrajā vietā ir kāds autovadītājs, kurš šajā pašā periodā iekūlies "tikai" 11 autoavārijās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!