Automobiļu kolekcionārs un amerikāņu TV šovu zvaigzne Džejs Leno sava raidījuma "Jay's Leno Garage" sērijā tikās ar "Tesla Motors" dibinātāju Īlonu Masku un kā viens no pirmajiem pasaulē izbrauca ar "Tesla" drīzumā gaidāmo elektrisko pikapu "Cybertruck". Turklāt pirmo reizi ar šo elektromobili tika braukts pa pazemes tuneli zem Losandželosas.

Video sākas ar šī "kosmiskā" pikapa dizaina apspriešanu, un Īlons Masks demonstrē, ka uz tā kravas nodalījuma vāka var uzkāpt cilvēks, un tas netiks deformēts. Tāpat "Tesla Motors" dibinātājs atklāj, ka sērijveida versijā "Cybertruck" būs par pieciem procentiem gabarītos mazāks, lai tas ietilptu vidējās mājsaimniecības garāžā. Tomēr prototipa dizains un ložu necaurlaidība tiks saglabāta.

Tāpat Leno un Masks ar šo "Tesla Cybertruck" prototipu devās pazemes tunelī zem Losandželosas, ko Maska kompānija "The Boring Company" izveidoja kā ātrgaitas ceļu elektromobiļiem.

Sērijveida ražošanā "Tesla Cybertruck" nonāks 2021. gada beigās un maksās no 40 tūkstošiem ASV dolāru (36 tūkstoši eiro). Jaudīgākajā versijā "Cybertruck" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 4,5 sekundēs un maksimāli sasniegs 193 km/h. Bāzes modifikācija bez atkārtotas akumulatoru uzlādes "Cybertruck" nobraukšot līdz 480 km distanci, savukārt visdārgākajā versijā – līdz 800 km.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!