Šī gada sākumā amerikāņu elektromobiļu ražotājs "Tesla" zaudēja 5736 eiro katru minūti, bija aprēķinājusi aģentūra "Bloomberg". Šobrīd "Tesla" dibinātājs Īlons Masks atzinis, ka problēma ar "Tesla Model 3" ražošanu gandrīz kompāniju noveda līdz bankrotam.

Kā viņš paskaidroja intervijā HBO raidījumam "Axios", tad "Tesla" naudu zaudēja "neprātīgos apjomos" un "ja nebūtu atrisinājuši šīs problēmas ļoti īsā laikā, tad viss būtu beidzies".

Atrisināt "Tesla Model 3" problēmas ieviešanai pilnvērtīgā ražošanā bijis "ārkārtīgi grūti", un kompānijai tobrīd bija palikušas "ar vienu ciparu rakstāmas nedēļas", lai izdzīvotu.

Lai atrisinātu radušās problēmas, Masks atzīst, ka strādājis septiņas dienas nedēļā un pat nakšņojis rūpnīcā. Šo periodu viņš raksturojis kā "ļoti sāpīgu", jo tas kaitējis gan smadzenēm, gan sirdij.

Kaut arī intervijas video fragmentā netiek precizēts, ar kādām tieši problēmām Masks saskāries "Tesla Model 3" ražošanas uzsākšanas laikā, tās nozares ekspertiem bija labi zināmas. Pirmkārt, "Tesla" bija pārvērtējusi savas spējas "Model 3" ieviest sērijveida ražošanā. Otrkārt, ražošanas procesā bija izveidojušies dažādi "pudeles kakli", kas bremzēja nākamos etapus. Piemēram, "Tesla" atteicās no vairākiem virsbūves toņiem, lai paātrinātu krāsošanas procesu.

No janvāra līdz oktobrim "Tesla" ir saražojusi nepilnus 96 tūkstošus "Model 3" eksemplāru. Jāatzīmē, ka šī modeļa iegādei vēl līdz ražošanas uzsākšanai bija pietiekušies aptuveni pusmiljons cilvēku. "Tesla Model 3" elektromobiļa cena ASV ir no 46 tūkstošiem dolāru (40 755 eiro), lai arī sākotnēji Masks solīja 35 tūkstošu dolāru (31 tūkstotis eiro) starta cenu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!