Lai gan parasti dāvanas jubilejās dāvina tieši jubilāram, kompānija "Jeep", svinot savu 80. jubileju, turpina apdāvināt savus cienītājus. Šogad jau esam paguvuši iepazīties ar iespaidīgā paskata "Gladiator" pikapu, robusto jauno "Wrangler" un "Renegade", kā arī pirmo "Jeep" elektrificēto modifikāciju "4xe", bet nu pienākusi kārta modernizētajam "Jeep Compass".

Novērtēt šī automobiļa raksturu un gaitu, izjust dinamikas un komforta īpašības raidījums "Tavs Auto TV" šoreiz piedāvā dāmai, kuru bieži dzird gan radiovilnī, gan redz TV ekrānā. Inese Vaikule jau pirms 11 gadiem vadījusi LTV rīta programmu, bijusi arī laika ziņu meitene, bet jau septiņus gadus redzama raidījumā "4. studija". Turklāt gadus astoņus viņa darbojas "Radio SWH" ziņu dienestā, kā arī labprāt piedalās dažādos ar sportu saistītos projektos.

1941. gada 15. jūlijā kompānija "Willys-Overland Co." parakstīja līgumu ar ASV Kara ministriju par pirmā militārā automobiļa ražošanas uzsākšanu, tādējādi aizsākot "Jeep" vēsturi. Šodien, pēc 80 gadu pastāvēšanas, šī kompānija ir pazīstama visā pasaulē un piedāvā saviem klientiem automobiļus, kuri ne tikai spēj braukt bezceļos vai pamestos pasaules nostūros, bet arī ir piemēroti ikdienas lietošanai.

Protams, "Jeep" katrā no saviem modeļiem cenšas iekļaut kaut daļiņu sava vēstures mantojuma – un tas ir jūtams, raugoties uz šī auto dizainu. Lai arī auto priekšpuse ir modernizēta, iekļaujot arī tādas laikmeta tehnoloģijas kā LED gaismas, klasiskais radiatora dekoratīvais režģis un virsbūves pludlīnijas skaidri jums pasaka – es esmu "Jeep"!

"Compass", neskatoties uz savu maskulīno ārieni, ir pilsētai lieliski piemērots auto, apvienojot divas "Jeep" dvēseles: bezceļu un urbāno raksturu. Pateicoties ekonomiskiem dzinējiem, tas nav pārāk ēdelīgs (turklāt tas ir pieejams arī "plug-in" hibrīda versijā vai ar elektrisko "4xe" pilnpiedziņu), tam ir komfortabla gaita, kas nebaidās no viegla bezceļa vai pilsētas ielu bedrēm un dzelzceļa pārbrauktuvēm, un tā salonā var justies bezmaz kā "premium" apvidniekā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!