Lai gan modeļa nosaukumu "Megane" pazīstam jau daudzus gadus, tā simtprocentīgi elektriskā versija "E-Tech" radikāli atšķiras no saviem vārda brāļiem. Šis auto brauc citādi, tā motors ir ārkārtīgi kluss, bet tā siluets atgādina kompaktu krosoveru un degvielas tvertnes bākas vietā šim auto ir īpaši plāns 60 kWh ietilpīgs akumulators.

Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" pie "Renault Megane E-Tech" stūres aicinājis sēsties vīru, kuram tīk gan dabu saudzējoša domāšana, gan dažādas jaunas tehnoloģijas. Ingus Ulmanis ir viens no Dabas koncertzāles projekta stūrakmeņiem, arī grupas "Jumprava" kādreizējais dalībnieks un grupas "Lādezers" izveidotājs. Muzicē arī duetā ar Aigaru Voitišķi, kā arī regulāri intervē dažādu nozaru personības "Latvijas Radio" raidījumā "Monopols".

Ja salīdzinām šo "Megane E-Tech" ar jau ražošanā esošajiem "Renault" elektroautomobiļiem, šī ir pilnīgi cita līga. Jaunākās tehnoloģijas bateriju un motoru izstrādē ļauj šim auto, neskatoties uz 220 ZS jaudu, ar vienu uzlādi veikt līdz pat 470 km. Pateicoties tam, ka dārgākajās versijās šī auto uzlādes sistēma spēj paņemt pretī līdz pat 130 kW jaudu, arī par elektroenerģijas krājumu atjaunošanas laiku nebūs jāuztraucas. Ātrās uzlādes stacijās 300 km nepieciešamo enerģiju iespējams uzlādēt 30 minūšu laikā.

Vizuāli šis ir ļoti moderns auto; auto priekšpusē – milzīgs jaunā dizaina "Renault" logotips, interesanta dizaina LED pamatlukturi, 20 collu diski, turklāt aizmugurējām durvīm nav standarta rokturu, kas vēl vairāk samazina aerodinamisko pretestību.

Arī auto salons ir neierasts "Renault" markas automobiļiem – divi milzīgi digitālie displeji, kas savienoti L burta formā, aizpilda gandrīz visu priekšējo paneli. Par pamatu šī auto digitālajam interfeisam ir ņemta "Google" operētājsistēma.

Kopumā šajā elektromobilī ir 26 dažādas autovadītāja palīgsistēmas, sākot ar parkošanās un līniju asistentiem, beidzot ar "Active Driver Assist", kas pielāgos ātrumu atbilstoši ceļa apstākļiem. Interesants risinājums izvēlēts, lai uzlabotu pārskatāmību, braucot atpakaļgaitā: kamera, kas uzstādīta aizmugurējā logā, pārraida attēlu no automobiļa aizmugures uz iekšējo atpakaļskata spoguli.

"Renault Megane E-Tech" pagaidām tiek piedāvāta divās jaudas versijās. Bāzes izpildījumā tam ir 130 ZS jaudīgs elektromotors, kas sapārots ar 40 kWh akumulatoru. Dārgākajā versijā, kā jau iepriekš minēts, jauda ir gandrīz par 100 ZS lielāka – 220 ZS, bet šī elektroauto maksimālais braukšanas ātrums ir ierobežots pie 160 km/h atzīmes.

Neatkarīgi no versijas abi auto ir ar priekšējo riteņu piedziņu un tiešo pārnesumu (vienkāršāk izsakoties, tiem nav pārnesumkārbas). Cenas bez valsts subsīdijas – no 38 120 līdz 47 800 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!