"Mini" jau 60 gadus priecē ar automobiļiem, uz kuriem ir prieks atskatīties, bauda braukt un vēlme par tiem sapņot. Un, lai gan šim konkrētajam auto vismaz tehniskā ziņā nav gandrīz nekā kopīga ar pirmatnējo "Mini", tā vēsture, gadu laikā iegūtais tēls un aura seko tam pa pēdām gluži kā automobilistus apdullinošs amors, kurš gatavs raidīt mīlas bultas potenciālo klientu virzienā. Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" dodas izbraucienā ar pilnībā elektrisko "Mini Cooper SE".

Raidījuma viesis šoreiz ir, kā viņš pats izsakās, vecis no Rūjienas. Lielākā daļa viņu 20 gadu laikā sastapuši dažādās lomās un amatos – gan TV vai kino ekrānos, gan uz teātra skatuves. Intars Rešetins jau sešus gadus pats kūrē notiekošo uz skatuves kā režisors – pašlaik Rīgas Krievu teātrī iestudē traģikomēdiju "Momo" un Latvijas Televīzijā ar komandu strādā pie Vecgada šova izveides. Intara īsfilma "Flauta" izvirzīta Lielajam Kristapam, bet viņš pats paguvis iemūžināties filmās arī salīdzinoši skandalozās lomās.

Kā jau iepriekš minēts, "Mini Cooper SE" ir elektroautomobilis; zem tā motora pārsega ir 184 ZS jaudīgs motors, un ar tā 32,6 kWh akumulatoru ir gana, lai veiktu līdz pat 230 km garas distances.

Turklāt "Cooper SE" transmisijai ir tikai viens pārnesums un elektromotora maksimālā grieze šim auto ir pieejama jau no 0 km/h – un, pateicoties tam, brauciens ar elektrisko "Mini" ir patiesi dinamisks.

Šī gada sākumā svaigākā no "Mini" paaudzēm nonāca zem plastiskā ķirurga skalpeļa un pēc tā sauktās "facelift" operācijas tas eksterjerā ticis pie jauna dizaina buferiem un diožu lukturiem.

Tehniski tas ir burtiski piebāzts ar modernajām tehnoloģijām, digitālajiem paneļiem un dažādiem asistentiem un, atrodoties tā salonā, nav jāsajūtas kā kaut kādā miniatūrā dampītī. "Mini" ir pieaudzis gabarītos un ir pilnvērtīgs pilsētas auto, ar kuru iespējams baudīt gan dinamiku, gan vienlaicīgi saudzēt dabu.

Vēl joprojām viens no bonusiem, kad runājam par elektroauto ekspluatāciju, ir iespēja pilsētas satiksmē izmantot sabiedriskā transporta joslas. Ir pat vairāk nekā patīkami saīsināt sava brauciena laiku, pateicoties šai opcijai... un, jā, arī stāvvietas šiem auto vismaz Rīgā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!