Mazs, sportisks, ar klasisko riteņu piedziņu, muskuļotām riteņu arkām, manuālo pārnesumkārbu un 2,4 litru četrcilindru dzinēju ar 234 zirgspēku jaudu. Tas ir "Toyota GR86" un tas tapis sadarbībā ar "Toyota GAZOO Racing" un ražots "Subaru" rūpnīcā. Šis auto ir tik īpašs, ka to pat Latvijā oficiāli nevar iegādāties.

Bet, ja kaut ko patiešām vēlas, viss šajā pasaulē ir iespējams. Un vienu no šiem retajiem automobiļiem kompānija "BRC Autocentrs" atrada Vācijā un atgādāja uz Latviju.

Šis auto ir savā ziņā limitētas sērijas, jo tiks ražots tikai līdz jauno, daudz stingrāko ekoloģisko normu stāšanās spēkā 2026. gadā. Par pamatu šim modelim ņemts jau pazīstamais "Toyota GT86" un tā opozītmotora darba tilpums no diviem litriem ir palielināts līdz 2,4 litriem. Tāpat jaunais "GR86" atšķiras ar virsbūves paneļu formu. Arī balstiekārta šim spēkratam ir cita, kā arī tam ir pašbloķējošais diferenciālis.

"Šis modelis britu žurnāla "EVO" salīdzinošajā testā ieguva otro vietu, aiz sevis atstājot visādus "Porsche", "McLaren" un BMW, kas izrādījās neticams rezultāts arī pašiem žurnālistiem," stāsta "BRC Autocentrs" vadītājs Matīss Mežaks, kuram bijusi liela pieredze arī ar "GT86" modeli. "Ar to izbraucu daudzus sacīkšu trases pasākumus, kuros atklājās, ka "GT86" trūkumi ir samērā vājais motors, bet "GR86" modelī tas viss ir jau izlabots uz labo pusi. Ja "GT86" varu likt 8 balles, tad jaunajam modelim droši var likt visas 10 balles visos aspektos."

Ņemot vērā, ka šis ir limitētas sērijas modelis, piemēram, Lielbritānijai visa paredzētā "GR86" partija tika iztirgota dažās minūtēs. Vācijā šāds jauns automobilis maksā ap 36 tūkstošiem eiro.

"Toyota GR86" ir aprīkots ar 2,4 litru četrcilindru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 235 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu, un ir sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 6,3 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!