"Ford Mustang" ir viens no atpazīstamākajiem auto modeļiem visā pasaulē. Tā vēsture aizsākās vēl tālajā 1964. gadā, un savas dzīves laikā tas ir piedzīvojis sešas paaudzes un priecējis neskaitāmus amerikāņu muskuļauto cienītājus, kā arī kļuvis par vienu no popkultūras ikonām.

Bet tad – 2020. gadā – "Ford" paziņoja par jaunas "Mustang" modifikācijas prezentāciju. Un daudziem par izbrīnu, no divu durvju kupejas tas bija pārtapis par stilīgu pilnpiedziņas apvidnieku, zem kura motora pārsega vairs neatradīsiet milzīgu V8 dzinēju – tagad tas ir pilnībā elektriskais "Ford Mustang Mach-E".

Lai izmēģinātu šo jauno auto, studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aicinājis cilvēku, kurš uz dažādu valstu skatuvēm uzstājas jau vairāk nekā 20 gadu. Jānis Stībelis, pazīstams arī ar skatuves vārdu Jay Stever, ir dziedātājs – daudzu radio hitu autors, arī mūzikas aranžētājs un producents.

Savukārt runājot par auto dizainu un modeļa konceptu kā tādu, "Ford" darbiniekiem bija dots patiešām grūts uzdevums – saglabājot "Mustang" raksturīgos vaibstus, radīt pilnībā jaunu auto, kuram ir jāiepatīkas ne tikai autoindustrijas zaļā kursa piekritējiem, bet arī jāpiesaista vēsturisko mustangu fanu skatieni.

Ja vērtējam jaudu, tad te problēmu nav – tas ir īsts "Mustang"! Atkarībā no versijas "Mustang Mach-E" ir aprīkots ar klasisko vai arī visu riteņu piedziņu. Jauda: sākot no 269 līdz pat 487 ZS.

Video sižetā redzamais testa auto 100 km/h lielu ātrumu spēj sasniegt 5,1 sekundē, bet tā maksimālais braukšanas ātrums ir ierobežots pie 180 km/h atzīmes. Dārgākajā versijā "GT" dinamika ir vēl iespaidīgāka – 3,7 sekundes līdz 100 km/h.

Salonā, visticamāk, par godu "Tesla" faniem, paneļa centrālo daļu izdaiļojis milzīgs displejs, kurā apkopoti visi auto iestatījumi un funkcijas. Mehāniskas pogas šeit atradīsiet tikai uz stūres un viduskonsolē.

Brauciena laikā auto ir patiešām kluss, bet, ja skumstat pēc klasiska dzinēja murrāšanas, šeit iespējams baudīt tā elektronisko versiju, ieslēdzot attiecīgu opciju izvēlnē. Taču, ja esat pret sintētiskām skaņām, tās lieliski aizstās "Bang & Olufsen" audio sistēma.

"Mustang Mach-E" tiek piedāvāts ar divu dažādu ietilpību akumulatoriem – 68 kWh vai 88 kWh. Maksimālā sniedzamība, pēc rūpnīcas datiem, ir līdz pat 610 km. Interesanti, ka lielākais nobraukums ir iespējams tieši mazjaudīgākajai RWD versijai, jo tās akumulators ir tāds pats kā "GT", bet tai ir tikai viens motors.

Savukārt reālajā dzīvē ar šo pilnpiedziņas "Mach-E AWD", īpaši nesekojot braukšanas stilam, baudot dinamiku un sildot salonu ziemīgos apstākļos, pilnīgi droši varat rēķināties ar 300 km ar vienu uzlādi. Braucot ekonomiskāk un siltos laika apstākļos, veicamā distance noteikti palielināsies.

Ar "Mach-E" modifikāciju "Mustang" ir iesoļojis jaunā laikmetā, bet, neskatoties uz tā "zaļo" eko-sirdi, tas tik un tā ir dinamisks, iekārojams un baudāms auto. Jā, tas nav lēts, bāzes versijā tas maksā 59 970 eiro (TOP versijā 82 560 eiro), bet kurš gan teicis, ka leģendām būtu jāmaksā lēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!