"Adventure" sērijas KTM modeļi dominē piedzīvojumu motociklu klasē jau kopš 90. gadiem, bet savu slavu austriešu ražotājs nostiprināja 2000. gados ar 18 uzvarām pēc kārtas leģendārajā Dakaras rallijreidā. Raidījuma "Tavs Auto TV" rīcībā nonāca KTM jaunākais motocikls "KTM 790 Adventure R", ko Jānis Traubergs izmēģina kopā ar titulētāko Baltijas mototriālistu un enduro sacensību braucēju Andri Grīnfeldu.

"R" modifikācija bija īpaši gaidīta, jo daudzi to uzskata par leģendāra "990 R" pēcteci. Salīdzinājumā ar standarta versiju "R" modifikācijai ir krietni nopietnāka amortizācijas sistēma, kā arī ir lielākas iespējas noregulēt motora vadību. Piemēram, "R" versijai ir speciāls rallija režīms, kas ļauj "spēlēties" ar elektronisko asistentu pilnīgu atslēgšanu vai aizmugurējā riteņa izbuksēšanas daļēju ierobežošanu.

Kā norāda Grīnfelds, tad patika pret šo motociklu aug ar laiku: "Ja man būtu jānovērtē šis motocikls, tad droši vien iesilstot tas patiktu arvien vairāk. Pēc samērā īsā izbrauciena dodu tam 8 balles no 10, bet pieņemu, ka šī atzīme varētu kāpt, pabraucot vēl vairāk. Sajūtas var noķert braucot, un tas ir pats foršākais".

"KTM Adventure 790 R" sver 189 kilogramus, tā divu cilindru četru taktu motora darba tilpums ir 799 kubikcentimetru, kas nodrošina 95 zirgspēku jaudu un 88 ņūtonmetru griezes momentu. Šīs versijas motocikla cena ir no 14 180 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!