Pirmajā brīdī, raugoties uz "Mini Cooper SE" un pētot tā jaudas un dinamikas rādītājus, reti kuram varētu ienākt prātā doma, ka šis ir elektroauto. Tam ir 184 ZS jaudīgs motors, milzīgs griezes moments, kurš pieejams visā apgriezienu diapazonā, 100 km/h tas spēj sasniegt 7,3 sekundēs un, kā jau var noprast no burta "e" šī auto nosaukumā, tam nemaz negaršo benzīns.
Studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" eksperta lomā šoreiz ir vīrs, kurš labi pazīst gan auto pārvaldīšanu sacīkšu trasēs, gan drošības principus, kas jāielāgo koplietošanas satiksmē. Jānis Vanks jau septiņus gadus vada Drošas braukšanas skolu, bet pats 13 gadus aktīvi piedalījies autošosejas sacensībās (pilnu sezonu braucis līdz 2018. gadam), iegūstot divus Latvijas un trīs Baltijas čempiona titulus. Pašlaik viņa pārziņā ir jauno autosporta entuziastu apmācība un treniņi "ABC Race" šosejas sacensībām, ko viņš īsteno kopā ar savu "Team Rexona Racing" komandu, piedāvājot finansiāli pieejamas augsta līmeņa sacensības.

Raugoties uz benzīna cenām uzpildes stacijās, arvien vairāk un vairāk potenciālo auto pircēju sāk raudzīties e-auto virzienā. Kā papildu stimuls tam ir arī valsts atbalsts šādu spēkratu iegādei, kurš pieejams katram Latvijā dzīvojošam pilsonim. Pateicoties tam, no auto cenas var norēķināt vēl 4500 eiro. Piemēram, labi aprīkotu "Mini Cooper SE", var iegūt jau par nepilniem 37 tūkstošiem eiro.

"Mini Cooper SE" ir piemērots dzīvei pilsētas burzmā – ar tā 32,6 kWh akumulatoru ir gana, lai veiktu līdz pat 230 km garas distances. Izmantojot ātrās uzlādes iespējas, šī auto akumulatora enerģijas krājumus līdz 80% atzīmei var atjaunot 35 minūtēs. Protams, to ir iespējams uzlādēt arī mājās no visparastākās 220V ligzdas, vienīgi tam būs nepieciešams krietni vairāk laika.

Skaidrs, ka viens no kritērijiem, kurš ir gana svarīgs jauna auto izvēles brīdī, ir tā ekspluatācijas izmaksas. Un, neskatoties uz elektroauto dārdzību, šajā ziņā tiem konkurentu nav. Pat izmantojot ātrās uzlādes pakalpojumus, 100 km izmaksas nebūs īpaši lielākas par 5-6 eiro uz 100 km. Savukārt, runājot par apkopēm – tās šādiem auto ir retākas un krietni lētākas, jo tiem nav jāmaina ne motora eļļa, ne filtri vai sveces un citi ekspluatācijas materiāli. Starp citu, pat elektroauto bremžu uzlikas dilst mazāk, jo pārsvarā auto bremzē ar elektromotoru, turklāt šī procesa laikā motors pārtop ģeneratorā, kas rekuperē enerģiju, kas tiek savākta akumulatorā un izmantota turpmākā ceļa veikšanai.

"Mini" jau 60 gadus priecē ar automobiļiem, uz kuriem ir prieks atskatīties. Un, lai gan šim konkrētajam auto vismaz tehniskā ziņā nav teju nekā kopīga ar pirmatnējo "Mini", tā vēsture, gadu laikā iegūtais tēls un harizma nevienu no mums neatstās vienaldzīgo pulciņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!