Japāņu motociklists Masaru Abe, kurš sevi dēvē par "Wheelie King" (karalis braukšanā uz motocikla aizmugurējā rata – tulk.), nobraucis vairāk nekā 500 kilometru jeb veselas 13 stundas ar motorolleru uz aizmugurējā rata.

Tādējādi japānim izdevies pārspēt 25 gadus vecu rekordu šajā disciplīnā – 330 kilometrus. Abe bija plānojis noraukt pavisam 600 kilometru, tomēr pēc 13 stundām viņam brauciens sagādāja neciešamas sāpes.

Rekorda brauciens notika Japānas autodromā "Kawaguchi Auto Race". 33 gadus vecais motociklists šim nolūkam izmantoja mopēdu ar 125 kubikcentimetru dzinēju. Lai tik ilgam nepārtrauktam braucienam pietiktu degvielas, motorollers bija aprīkots ar speciālu degvielas tvertni, kuru braucot ik pa laikam mainīja uz citu (pilnu).

Jau pāris stundas pēc braukšanas sākuma motociklistam sāka sāpēt mugura, tādēļ izmantoja pretsāpju zāles un turpināja rekorda uzstādīšanu. Jau pēc astoņām stundām viņš bija pārspējis līdzšinējo rekordu, tomēr pēc kopumā 13 stundām padevās, nobraucis vairāk nekā 500 kilometru.

"Tās bija visneciešamākās sāpēs, kādas jebkad esmu izjutis. Abas rokas palika stīvas, un es tās vairs nejutu. Acu priekšā bija migla. Es tikai daļēji biju pie samaņas, biju pilnīgi atūdeņojies. Nekā tāda līdz šim nebiju piedzīvojis," pēc rekorda uzstādīšanas medijiem komentāru sniedza Masaru Abe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!