Foto: Kadrs no video

Latviešu dzejnieks Imants Ziedonis jau pirms 30 gadiem latviešus aicināja grūtos laikos "labāk pasēdēt mājās un padomāt". Šo radošās apvienības "Labvakar" arhīva video no 1991. gada publicējis TV3 raidījums "Zebra" saistībā ar "Paliec mājās" pašizolēšanos jaunā koronavīrusa "Covid-19" pandēmijas dēļ, kas skārusi arī Latviju.

"Tā ir ļoti ķecerīga doma, ko izteikšu: latviešu tauta uz kādu laiku varēs nokoncentrēties – viņiem nebūs benzīna... Benzīnu privātajiem vispār nevajadzētu dot, tajā starpā arī man nē. Lai viņi nebraukā apkārt," pirms gandrīz 30 gadiem intervijā pauda Ziedonis.

"Un ja vēl nebūtu telefona, tad varētu rakstīt vēstules viens otram un atklāt savas domas, nevis kaut ko izkliegt pusfrāzēs un ar intonācijām sarunāties, pie telefona plātoties ar rokām. Un ja arī vēl televizora nebūtu, domāju, ka mēs visi ļoti ātri savāktos."

"Ja būtu tikai apkalpošanai nepieciešamais – benzīns būtu vajadzīgs, ar ko maizi atvest un ar ko laukus uzart. Bet mums ir tik daudz vieglo automašīnu, kuras braukā apkārt un nezina kāpēc. Lai sēž mājās un padomā labāk!" rezumēja dzejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!