Foto: Kadrs no video

Kompānija "Jaguar" publicējusi video, kur leģendārajā Nirburgringas trasē Vācijā dodas jaunais, īpaši sportiskais "Jaguar XKR-S" un 90. gadu pasaulē visātrākais sērijveida auto "Jaguar XJ-220". Tāpat piedāvājam noskatīties neatkarīgu un nopietnāku šo auto salīdzinājumu, ko veicis britu tālrādes raidījums "Fifth Gear".

Autoražotāja publicētajā video sižetā pie jaunā "XKR-S" stūres sēžas neatkarīgais autožurnālists Kriss Hariss, savukārt leģendāro "XJ-220" pilotē bijušais Lemānas čempions Džons Nīlsens, kurš šajā trasē nav braucis 20 gadu.

Tāpat piedāvājam noskatīties "Fifth Gear" sižetu ar šo "Jaguar" automobiļu salīdzinājumu dragreisa disciplīnā un apļa laikā, braucot pa trasi.

Jau rakstījām, ka "Jaguar XKR-S" kupeja un kabriolets ir šobrīd visjaudīgākie šīs markas automobiļi, kas aprīkoti ar 550 zirgspēku jaudīgu pieclitru V8 kompresormotoru. Līdz 100 km/h "XKR-S" paātrinās 4,2 sekundēs un maksimāli sasniedz 300 km/h.

Savukārt "Jaguar XJ-220" tika ražots no 1992. līdz 1994. gadam. Tolaik tas bija visātrākais sērijveida automobilis pasaulē, maksimāli sasniedzot 350 km/h. Vēlāk to pārspēja "McLaren F1". "Jaguar XJ-220" aprīkots ar 3,5-litru sešcilindru biturbo dzinēju, kas attīsta 542 zirgspēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!