Pateicoties dubultajam krāsojumam, šis auto atgādina teju luksus klases limuzīnu – īsākajā no versijām tas ir gandrīz piecus metrus garš un aiz tā bīdāmajām durvīm slēpjas piecas sēdvietas, neskaitot pirmo sēdekļu rindu, un luksusa klases cienīga atmosfēra. Šis auto ir jaunākās paaudzes "Volkswagen Multivan".

Pie "VW Multivan" stūres studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" sēdinājis vīru, kurš pazīst gan garus ceļa gabalus un komforta nozīmi to pārvarēšanā (jo aizraujas ar ceļošanu un fotografēšanu), gan kafijas smaržu un garšu pasauli – jo pats ir profesionālis šajā jomā. Ancis Romanovskis ir kafijas grauzdētavas "Rocket Bean Roastery" vadītājs. Viņa darba moto – "cilvēki pelnījuši tikai labāko šajā pasaulē, ieskaitot kafiju!"

Pirmo reizi vēsturē "Multivan" ir veidots uz modulārās platformas "MQB" un, pateicoties tam, tas tagad ir pieejams arī kā "plug-in" hibrīds, kas daļu ceļa var veikt, izmantojot tikai elektropiedziņu. Tā akumulators gan ir salīdzinoši mazs (13 kWh) un ar to pietiks tikai kādiem 40 km, bet tik un tā, – pateicoties šai elektriskajai piešpricei, tas ir gana ekonomisks.

Runājot par šī modeļa iekšdedzes dzinēju, tā darba tilpums ir nieka 1,4 litri, bet jaudas rādītāji tandēmā ar elektromotoru pārsniedz 200 ZS atzīmi. Kā lētāka alternatīva šim dzinējam tiek piedāvāts klasiskais 2,0TSI iekšdedzes benzīna turbomotors ar 204 ZS jaudu, bet vēlāk tam pievienosies arī pilnībā elektriskā "ID. Buzz" versija.

Salonā pirmajā mirklī pat var apmulst – panorāmas stikla jumts, sēdekļi ar "alkantaras" apdari, otro sēdekļu rindu var apgriezt riņķī, radot pasažieru nodalījumā mājīgu kompaktas viesistabas atmosfēru. Un, jā, arī multifunkcionālais galds, ko var novietot gandrīz jebkurā vietā, vienkārši pabīdot pa grīdā iebūvētajām sliedēm.

Ja multifunkcionālā galda malas tiek nolocītas, izmantojot inovatīvo fiksēšanas tehnoloģiju, un galds tiek nospiests uz leju un ievietots pamatnē, tas ne vien kļūst ievērojami šaurāks un zemāks, bet arī pilda pavisam jaunu jaunu funkciju – kā multirīks. Tā notiek, kad tas tiek līdz galam aizbīdīts uz priekšu starp priekšējiem sēdekļiem un izmantots kā multifunkcionāla vidus konsole ar mantu nodalījumiem un glāžu turētājiem.

Bagāžas nodalījuma tilpums aiz trešās sēdekļu rindas ir 763 litri, bet bāzes modelim, kāds redzams arī raidījumā, tas ir 469 litri. Ja piekrāmē to pilnu līdz griestiem līdz pat priekšējiem sēdekļiem, tad tie ir jau 4053 litri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!