Amerikāņu sacīkšu braucējs Braiss Menziss uzstādījis jaunu pasaules rekordu tāllēkšanā ar automobili – ar "Pro2" sērijas sacīkšu pikapu gaisā nolidojot 115,64 metrus. Šis sasniegums tika reģistrēts arī Ginesa rekordu grāmatā.

Šim trikam Menziss gatavojies jau no pavasara. Četru mēnešu laikā sacīkšu braucējs un viņa komanda aizvadīja treniņus un izmēģināja dažādus tramplīna regulējumus, lai panāktu pēc iespējas labāku rezultātu.

Pēc 115,64 metru rezultāta uzstādīšanas braucējs vēlējies uzreiz labot šo rekordu un braukt vēlreiz. Diemžēl otrais brauciens izrādījās neveiksmīgs un piezemējoties Menziss salauza pleca kaulu. Tomēr jau pirmais mēģinājums bija pietiekams, lai to ierakstītu Ginesa rekorda grāmatā kā jauno pasaules rekordu.

Iepriekšējais rekords tāllēkšanā ar automobili tika uzstādīts 2011. gadā, kad amerikānis Taners Fosts ar spēkratu gaisā nolidoja 101,2 metrus. 2014. gadā šo rekordu ar "MINI" mēģināja pārspēt francūzis Gerlēns Šinšerī, tomēr viņa mēģinājums beidzās ar nopietnu avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!