Nav zināms, kādēļ visi par "braucis tikai mācītājs" iesmej, bet apgalvojumam "tikko no Vācijas" joprojām tic. Jelgavas automehāniķis, kurš gada sākumā plašāku sabiedrību informēja par dramatiski sarūsējuša BMW remontu, publicējis jaunu video – ar nedarbojošos BMW, kurš sludinājumā pasniegts kā "tikko no Vācijas".

"Automobilis ieguldījumus neprasa," tā esot bijis rakstīts šī BMW pārdošanas sludinājumā, skaidro Jelgavas automehāniķis. Tomēr pircējam šis automobilis pats apstājies uz ceļa drīz pēc iegādes placī, un to vairs nebija iespējams iedarbināt.

Tā nu kārtējais bēdīgais BMW nonācis Jelgavas automehāniķa rokās, un viņš plašāku sabiedrību atkal informē, kā neiekrist vieglas peļņas tīkotāju ķetnās. Redzams, ka šis BMW ticis ātri sagatavots realizācijai. Piemēram, sprostu vietā caurules motoru telpā ir nostiprinātas ar stieplēm.

Tomēr lielāku uzmanību minētā defekta kontekstā piesaista kāds sarkans vadiņš BMW motortelpā, kas pilnīgi noteikti nav ticis iemontēts vācu autoražotāja rūpnīcā. Šis sarkanais vadiņš stiepjas no dzinēja elektroniskā vadības bloka līdz benzīna sūknim. Kāpēc? Jo pārpircējiem nav bijis laika pētīt signalizācijas elektrisko ķēdi, kura bloķē benzīna sūkni, tādēļ tas pieslēgts pie pastāvīgas elektropadeves.

Tāpat redzams, ka šī manipulācija veikta brutāli – dzinēja elektroniskā vadības bloka korpuss ir vienkārši atzāģēts, vads pievienots pie barošanas un pa taisno caur visiem mehānismiem novilkts līdz aizmugurē esošajam benzīna sūknim. Tomēr tirgoņiem arī tas ir misējies – ir notikusi degšana, kura novērsta, izgriežot salona paklāja fragmentu un to atkārtoti pielīmējot ar celtniecības putām.

Patiesībā bija vienkārši nepieciešams vairs nestrādājošās signalizācijas ķēdē atrast posmu, kas bloķē benzīna sūkņa elektropadevi un to atvienot, ko arī Jelgavas automehāniķis tagad izdarījis. Tirgotājiem acīmredzot tam nav bijis laika vai vēlēšanās, tādēļ ar šī "kolhoza" sekām būs jācīnās BMW jaunajam īpašniekam.

Vienīgais, ko Jelgavas automehāniķis šī BMW salonā zem sēdekļiem atrada saistībā ar "Vāciju", ir Lietuvas litu monētas...

Pirms pērkat lietotu auto "tikko no Vācijas", paskatieties, cik tieši tādu pašu parametru (izlaiduma gads, nobraukums, modifikācija un aprīkojums) lietotais automobilis maksā Eiropas lielākajā sludinājumu portālā Mobile.de. Ja dārgāk nekā šeit, tad aizdomājieties – kāpēc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!