Nebūs melots, sakot, ka šis ir viens no visu laiku apspriestākajiem auto dizaina elementiem pēdējo gadu vēsturē. BMW modeļu (un šeit nav runa tikai par 4. sērijas spēkratu) radiatora dekoratīvais režģis ir radikāli izmainījies savos gabarītos un kļuvis divas, varbūt pat trīs reizes lielāks nekā līdz šim.

Un te nu ir tikai divas iespējas – mīlēt vai nīst... Ja runājam par 4. sērijas kupeju, kura ir raidījuma "Tavs Auto TV" jaunākā sižeta galvenais varonis, paplašinātās gaisa atveres ir radījušas jaunu, vēl agresīvāku un sportiskāku tēlu, arī pats auto ir pieaudzis gabarītos.

Izskatīgā Bavārijas kupeja, kura savā jaunākajā paaudzē mainījusi ne tikai ārieni, bet arī gabarītus un tehnisko pildījumu, pastiepusies garumā par 12,7 cm. Pateicoties tam, tās jumta pludlīnija ir kļuvusi vēl plūstošāka un pat vizuāli aerodinamiskāka.

Ceļā ar jauno BMW "Tavs Auto TV" devās kopā ar cilvēku, kura vārds vairāk saistās ar publicistiku, politiku un sabiedrisko attiecību kūrēšanu. Tomēr, kā izrādās, Jurģis Liepnieks ir arī rakstnieks, uzņēmējs un kaislīgs auto fans, kurš nespēj iedomāties savu dzīvi bez "četrriteņu draugiem".

Sākotnēji tiks piedāvāti pieci BMW 4. sērijas kupejas varianti: topa augšgalā 374 ZS jaudīgais "440i", kas tiek piedāvāts tikai ar pilnpiedziņu; tālāk seko divi četru cilindru turbo dzinēji un dīzeļi – ar jaudu no 184 līdz 258 ZS. Turklāt visi minētie dzinēji jau standartā tiek komplektēti ar astoņu pakāpju "Steptronic" ātrumkārbu. BMW jaunās 4. sērijas bāzes cena ir, sākot no 45 200 eiro. Video redzamais testa auto maksā nepilnus 72 000 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!