Ar vārdu "T-Roc" jau esam pazīstami, – sākot ar 2017. gadu, kad kompānija "Volkswagen" (VW) prezentēja šo vizuāli sportisko pilsētas krosoveru, tas ir izpelnījies gan mediju atzinību, gan radis vairāk nekā vienu miljonu uzticamu saimnieku visā pasaulē. Bet nu, piecus gadus pēc šī stāsta sākuma, ir pienācis laiks iepazīt nu jau ar modernizēto "VW T-Roc".

Studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" eksperts šoreiz ir vīrs, kurš pavisam nesen paziņojis par profesionālā sportista karjeras beigām. Juris Šics tajā pavadījis vairāk nekā 20 gadus – 10 gadu vecumā kamaniņu trasē nonācis pirmoreiz un kopā ar brāli Andri izcīnījis gan olimpiskās, gan pasaules un Eiropas čempionātu medaļas. Vienlaikus jau kopš pusaudža gadiem aizraujas ar auto – piedalījies folkreisa, dragreisa, autosprinta un minirallija sacensībās. Un arī ikdienā Juris novērtē vēsturiskas un sportiskas automašīnas.

"T-Roc" modernizācijas programma ietvērusi jauna dizaina LED lampas – par papildu samaksu pieejami arī "IQ.Light" lukturi. Arī tonēti aizmugurējie LED lukturi, diožu virtene priekšpusē, kas savieno abus galvenos lukturus, jauna dizaina riteņu diski un citi knifiņi patiešām liek citādi uzlūkot it kā jau pazīstamo "T-Roc".

Gabarītu ziņā "T-Roc" ierindojas starp "Tiguan" un jauno "Taigo". Šis auto ir būvēts uz tās pašas platformas, kura tiek izmantota arī jaunā "Golf" konstrukcijā, bet, neskatoties uz piederību kompaktklasei, tas ir gana ietilpīgs – tā salonā nerodas sajūta, ka būtu iesprostots šaurā alā.

Līdz ar vizuālajiem uzlabojumiem atjauninātais "T-Roc" ir ticis arī pie augstākas kvalitātes salona apdares materiāliem, jo agrāk šie paneļi bija veidoti no cietas plastmasas. Arī tehnoloģiski "T-Roc" ir gājis uz priekšu – turpmāk standarta komplektācijā būs iekļauti LED priekšējie lukturi, "Digital Cockpit", 6,5 collu informācijas un izklaides sistēmas displejs ("Digital Cockpit Pro" versijā tas būs vēl lielāks – 9,2"), kā arī jauna dizaina multifunkcionālais stūresrats.

Lai gan pārsvarā kompaktie krosoveri tirgū tiek piedāvāti tikai ar priekšējo riteņu piedziņu, šis nav tas gadījums. Ja vēlas, "T-Roc" ir iespējams komplektēt arī ar "4Motion" visu riteņu piedziņu. Te gan jāmin, ka vājākajiem motoriem tā nepienākas – to ir iespējams pārot ar 150 ZS "dīzeli" vai divlitru turbopūtes benzīna dzinēju ar 190 ZS. Bāzes versijā zem "T-Roc" motora pārsega ir 1,5 litru TSI dzinējs ar 150 ZS, bet, ja alkstat jaudas, krājumā ir arī 300 ZS jaudīgs "T-Roc R". Atkarībā no piedziņas sistēmas šie spēkrati aprīkoti ar sešu pārnesumu manuālo ātrumkārbu vai septiņu pārnesumu divsajūgu automātisko ātrumkārbu (DSG).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!