Oriģinālā "Fabia" bija viens no pirmajiem modeļiem, kas tika radīts "Škoda" jaunajā laikmetā pēc "precībām" ar "Volkswagen" (VW) koncernu. Tas nomainīja līdz tam ražošanā esošo "Felicia", kura gan vizuāli, gan tehniski atgādināja par aizgājušo pēcpadomju ēru. Saliekot blakus pirmās paaudzes "Fabia" un jaunāko, uzskatāmi var redzēt, kur un no kurienes esam nonākuši beidzamo 23 gadu laikā.

1999. gadā pirmās paaudzes "Škoda Fabia" bija sava veida sensācija – jauns un moderns, zem tā virsbūves slēpās VW grupas uzticamie tehniskie agregāti, cenā pieņemams, arī dizains pat pēc 23 gadiem izskatās svaigāks par saviem gadiem. "Fabia" aiz "Octavia" ir otrais vispārdotākais modelis "Škoda" modeļu saimē; pastāvēšanas laikā pārdoti vairāk kā 4,5 miljoni "Fabia" automobiļu.

Ceturtajā paaudzē "Škoda Fabia" divdesmit divus gadus pēc savas debijas ir kļuvis vizuāli un saturiski nobriedušāks. Ja kādreiz mazās klases spēkrati aprīkojuma un iespēju ziņā bija vai gluži apdalīti salīdzinājumā ar saviem lielākajiem brāļiem, jaunā "Fabia" ne ar ko neatpaliek no tiem. Salonā ir gan digitālie paneļi, gan divu zonu klimata kontrole, sportiska dizaina sēdekļi, elektriski apsildāms priekšējais vējstikls utt.

Par drošību brauciena laikā rūpējas gan joslu maiņas asistents, gan adaptīvā kruīza kontrole, aklās zonas sensori, ceļazīmju atpazīšanas sistēma un, iespējams, tieši pateicoties šāda līmeņa drošības aprīkojumam, jaunā "Fabia" ir "Euro NCAP" drošības testu uzvarētāja savā klasē.

Ja runājam par gabarītiem, "Fabia" savā ceturtajā paaudzē ir pamatīgi paaugusies – garumā tā ir pastiepusies par 10 cm, ja salīdzina ar trešo paaudzi, bet, ja blakus liekam pirmo "Fabia", tad tās kopgarums bija zem četriem metriem.

Šobrīd "Škoda Fabia" ir visietilpīgākais auto savā segmentā. "Fabia" bagāžnieka ietilpība ar nenolocītām sēdekļu atzveltnēm ir 380 l (tas ir par 50 l vairāk nekā līdz šim), jau standarta komplektācijā tas ir aprīkots ar LED gaismām. Dzinēju paletē dominē benzīnieki ar jaudu no 80 līdz pat 150 ZS, jaudīgākos no tiem iespējams sapārot ar septiņu pakāpju DSG divsajūgu ātrumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!