Mežonīgais karstuma vilnis, kas labu laiku pārbaudīja mūsu pašu un tehnikas izturību, beidzot ir šķērsojis Latviju, un tas nozīmē – ir īstais brīdis sakopt sava spēkrata salonu. Proti, atbrīvot to no smiltīm, sviedriem un arī saldējuma traipiem, kuri pa šo karsto laiku bija parādījušies uz auto krēsliem.

Automobiļa salona kopšanas līdzekļus var iedalīt būtībā divās kategorijās – ikdienas lietošanas un padziļinātās tīrīšanas līdzekļos. Līdz ar to sēdekļus var tīrīt, sākot ar mitrajām salvetēm, kas, starp citu, pieejamas ne tikai ādas, bet arī speciāli auduma sēdekļiem, kā arī attīrošo putu baloniem un birsti, līdz pat padziļinātas iedarbības līdzekļiem, kas spēs salona apdari atbrīvot pat no košļājamās gumijas vai permanentā flomāstera atstātajām pēdām.

Visefektīvāk auto salonu ir kopt ikdienā – uzreiz pēc tam, kā parādījies kāds traips, nekā atlikt līdz "ģenerālajai" tīrīšanai tikai reizi vai divas gadā.

Tāpat jāņem vērā, ka audumam paredzētos ķīmiskos līdzekļus uz ādas lietot nedrīkst, jo audumam paredzētā ķīmija ir spēcīgāka un paredzēta netīrumu "izcelšanai" no šķiedrām, savukārt ādai netīrumi ir uz virsmas un tādēļ tik "jaudīga" ķīmija nav nepieciešama. Papildu tīrīšanai svarīgi ir parūpēties arī par ādas salona ilgmūžību, pēc tīrīšanas to iesmērējot ar kādu kondicionieri, kas neļaus ādai izžūt un sasprēgāt.

Vairāk par auto salona tīrīšanu un kopšanu skaities raidījuma "Tavs Auto TV" sižetā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!