Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) drīzumā no līdzšinējās administrācijas ēkas Miera ielā pārvāksies uz jauno stikloto ēku S. Eizenšteina ielā, blakus Motormuzejam. Jaunā ēka saņēmusi Rīgas arhitektūras Gada balvu par 2015. gada labāko sabiedrisko būvi. LTV raidījums "Zebra" sniedz detalizētāku ieskatu jaunajā CSDD ēkā.

Darbs pie jaunās CSDD ēkas tika sākts 2010. gadā. Savukārt lēmums par jaunās ēkas atrašanos blakus Rīgas Motormuzejam tika pieņemts, kad muzejs juridiski nonāca CSDD pārraudzībā. Jauns birojs bija nepieciešams, jo pēdējo gadu laikā ir palielinātas CSDD funkcijas un attiecīgi arī darbinieku skaits, bet vecā administrācijas ēka savu kapacitāti jau bija izsmēlusi.

Jaunajā CSDD ēkā apmeklētājiem tiks sniegti vadītāju kvalifikācijas un transportlīdzekļu sertifikācijas pakalpojumi. Diemžēl transportlīdzekļu reģistrācijas un tehniskās apskates pakalpojumi (kā Bauskas ielā) šeit nebūs pieejami, jo ēka jau tā tikusi iespiesta samērā ierobežotā zemes pleķī.

Jaunās ēkas 3. stāvā būs savienojošs stikla tunelis ar Rīgas Motormuzeju. Atgādinām, ka šobrīd Motormuzejs tiek rekonstruēts un CSDD sola to atvērt apmeklētājiem jau šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!