Šoreiz raidījuma "Ātruma cilts" viesi ir autosportisti Mārtiņš Dzenītis un Reinis Pozņaks, kuri uzsākuši automobilistu palīdzības akciju Ukrainas aizstāvjiem – viņi meklē un nogādā Ukrainā 4x4 jeb pilnpiedziņas automašīnas.

Mūsu autosportisti Ukrainai palīdz kā māk – ideja par 4x4 auto sagādāšanu Mārtiņam radusies, saprotot, ka ukraiņu zemessargiem trūkst vieglo automašīnu, ar ko ātri nokļūt galamērķos, lai apturētu iebrucēju tankus.

Reinis Pozņaks pieteicies palīgā kā šoferis un nu, pateicoties milzīgajam ziedotāju atbalstam, līdz Ukrainas robežai ceļo jau otrā 4x4 automašīnu partija. Latvieši savus auto gan dāvinājuši, gan atdevuši par pusvelti, tāpat ziedota nauda, degviela un ukraiņiem nepieciešamās lietas.

Mārtiņš un Reinis savām acīm redzējuši uz Ukrainas robežas notiekošo – gan vīrus, kuri pamet drošību un civilizāciju, lai dotos karot uz dzimteni, gan sievietes un bērnus bēgļu gaitās. Emociju netrūkst, bet ukraiņu patriotisms un cīņas spars dod cerību par uzvaru, bet tā vēl ir jāizcīna.

Ikviens, kurš vēlas palīdzēt 4x4 auto sagādāšanā Ukrainas aizstāvjiem, aicināts sazināties ar Mārtiņu Dzenīti sociālajos tīklos vai veikt pārskaitījumu Reiņa Pozņaka "Swedbank" kontā LV80HABA000152A104356.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!