Ja var ticēt statistikai un arīdzan, vadoties pēc personīgās dzīves pieredzes, droši varam teikt, ka šajā pasaulē teju nav tāda automobiļa, kas kaut reizi nebūtu tikuši pie kādas švīkas vai nelielas buktes uz kādas no virsbūves daļām. Protams, iespēja nokļūt nopietnākos negadījumos un saskādēt savu auto "pa īstam" ir krietni mazāka nekā varbūtība tikt pie jaunām buktēm netālajā lielveikala stāvvietā.

Raidījums "Tavs Auto TV" jaunākajā sižetā runā par to, vai nokļūšana avārijā automātiski nozīmē auto mūža galu; kā rīkoties, ja auto nepieciešams virsbūves remonts; un kā – ja vien nepērkat pavisam jaunu automašīnu – atpazīt nekvalitatīvu virsbūves remontu pirms auto iegādes.

"Pats pirmais ir automašīnas vizuālā apskate – vislabāk to darīt dienas gaismā un pēc automašīnas mazgāšanas. Aplūkojot auto no dažādiem leņķiem, jāskatās, vai dažādiem virsbūves paneļiem krāsas tonis nav atšķirīgs – ne visai kvalitatīvi pārkrāsotai detaļai tas būs nedaudz gaišāks vai tumšāks. Tāpat jāskatās iekšējās detaļas – durvju ailes un sliekšņi," norāda Vladimirs Semeņistijs, "Forum Auto" virsbūves remontdarbnīcas vadītājs.

"Ja rodas aizdomas, ka auto vietām ir pārkrāsots, tad jāpārbauda, cik būtisks ir bijis virsbūves paneļa bojājums. Tāpat aplūkojiet šķirbas starp priekšējām un aizmugurējām durvīm abās pusēs. Ja auto ir lielāks nobraukums (piemēram, vairāk nekā 200 tūkstoši), tad atšķirīgas šķirbas starp durvīm var būt nevis avārijas, bet vienkārši dabiskā nolietojuma rezultāts," skaidro Semeņistijs.

Pēc virsbūves vizuālās apskates krāsojumu jāpārbauda ar biezuma mērītāju – ja spēkratam, piemēram, ir pārkrāsots viss sāns un ja tas ir izdarīts kvalitatīvi, tad to uz aci nepamanīsiet. To noteikt varēs tikai ar krāsas biezuma mērītāju, pārliecinoties, ka šajā gadījumā sānam ir biezāks krāsas slānis nekā jumtam. Katram virsbūves panelim krāsas biezums jāpārbauda vismaz trijās vai četrās vietās, lai pārliecinātos, vai pārkrāsotā detaļa tika arī špaktelēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!