Spraiga sižeta kinofilmās, lai nozagtu auto, pietiek izsist logu, zem stūresrata izraut vadus, divus no tiem savienot, un aidā! Mūsdienīgu automobili tik vienkārši neiedarbināsi – daudz dažādas elektronikas. Tomēr patiesībā šī visa elektronika nav nemaz tik sarežģīta, vismaz ja zaglis ir pienācīgi sagatavojies.

Pretaizdzīšanas ekspertu portāls Krievija "ugona.net" publicējis video, kurā demonstrē, kā nepilnas minūtes laikā var nozagt "BMW X6". Sižeta autori norāda, ka šādā veidā Krievijā tiek nozagti aptuveni 95% jaunāko izlaiduma gadu BMW spēkrati.

Kā redzam video, no sākuma profesionālis zem automobiļa noliek portatīvo GPS signāla slāpētāju, gadījumā ja automobilim ir uzstādīta signalizācija ar satelīta izsekošanas sistēmu.

Tad zaglis ar urbi demontē durvju slēdzeni. Pēc profesionāļa vārdiem, tas nav obligāti jādara ar urbi – citi šo slēdzeni vienkārši brutāli izlauž. Kad slēdzene izņemta, vienkārši ar skrūvgriezi tiek atslēgtas automobiļa durvis.

Kad nostrādā BMW rūpnīcas signalizācija, zem stūres kolonnas pie servisa diagnostikas ligzdas tiek pieslēgta speciāla, iepriekš sagatavota ierīce, ar kuru mikroshēmā tiek ierakstīta rūpnīcas signalizācijas un imobilaizera informācija.

Tad šo nule ieprogrammēto mikroshēmu ievieto universālajā BMW servisa atslēgā un liek automobiļa aizdedzē. Ja "BMW X6" nebūtu nekādas papildu signalizācijas, tad šajā brīdī zaglim izdotos to iedarbināt un aizbraukt.

Tomēr video sižetā izmantotajam "BMW X6" ir papildu signalizācija. Profesionālis, mēģinot darbināt auto, jūt, ka bloķēts tiek dzinēja starteris. Tāpat šādas signalizācijas parasti tiek liktas vienā un tajā pašā vietā. Zaglis noņem centrālā tuneļa apdares paneli, piekļūst signalizācijas vadības blokam, ar drāti atjauno elektrisko ķēdi un tagad var motoru iedarbināt un sākt braukt.

Tas arī viss! Šajā sižetā profesionālim iepriekšminētajām procedūrām bija nepieciešama tikai minūte laika.

Kā norāda sižeta autori, ja automobilim ir tikai rūpnīcas signalizācija, tad īpašniekam vajadzētu parūpēties arī par kādu papildu drošību. Tāpat papildu signalizācijas vadības bloks jāiebūvē vietā, kura nav standarta risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!