Lietoti luksusa klases BMW limuzīni ir ļoti populāri Austrumeiropas tirgū. Neviens vien tādu vēlas iegādāties pēc iespējas lētāk – vai nu piekāpties aprīkojuma bagātībā, vai nu samierināties ar mazāku dzinēju, lielāku nobraukumu vai... kādu zemūdens akmeni. Internetā publicēts video, kā apdrošinātāju norakstīts BMW pārtop atkal spīdīgā limuzīnā.

Kā redzams video, Krievijas meistars BMW iepriekšējās paaudzes 7. sērijas limuzīnu (F01 – rūpnīcas indekss), kam ir sadauzīta aizmugurējā daļa, viens pats saremontēja tā, ka ar aci nepateiksi, ka tas bijis pamatīgi sadauzīts.

Konkrētajam BMW limuzīnam bija pamatīgi iemīcīts aizmugurējās daļas labās puses stūris. No sākuma meistars bija plānojis nomainīt tikai šo stūri. Tomēr, pamatīgāk izpētot defektus, secināja, ka būs jāmaina visa virsbūves aizmugurējā daļa, jo ir "saspiestas" visas "iekšas" aizmugurējā daļā.

Šim nolūkam BMW virsbūves aizmugurējā daļa tika nedaudz pavilkta uz āru, lai izņemtu elektriskās sistēmas vadus, kuri bija iespiesti stūrī. Pēc tam meistars nomērīja vietas, kurās deformēto aizmugurējo daļu nogriezt. Šuvju vietas tika izvēlētas virsbūves aizmugurējos statņos un grīdā zem aizmugurējo pasažieru kājām.

Pēc tam, kad bojātā daļa tika nogriezta, vietā tika ieriktēta no cita lietota šī modeļa BMW nozāģēta daļa, bet jau veselā stāvoklī. Nolīmeņojot arī tai šuvju vietas, lai durvis vērtos bez problēmām, jaunā daļa tika piemetināta, nokrāsota un visas komplektējošās detaļas saliktas atpakaļ.

Kā sava video komentāros norāda meistars, tad šuves no ārpuses, tostarp no apakšas, nav redzamas. Vizuāli atklāt, ka automobilis ir sametināts no divām daļām, varot tikai tad, ja izņem salona paklāju – tur šuve būšot redzama visā savā krāšņumā.

Atgādinām, ka Latvijā nav iespējams iziet tehnisko apskati, ja inspektors atklāj, ka automobilis ir sametināts no divām daļām – tas vairs nav tik izturīgs, kā no rūpnīcas. Tieši tādēļ tamlīdzīgi meistari pēc sava darba grīdu apstrādā ar pretrūsas smēri, slēpjot šuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!