Čečenijas uzņēmums "Bolat" plāno sērijveida ražošanā ieviest tāda paša nosaukuma bruņumašīnu, kurai par pamatu izmantoti "Kamaz" agregāti. Viens no gatavajiem spēkratiem tika parādīts arī Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam, kurš šo notikumu iemūžināja fotogrāfijās un video sižetā.

Čečenu izstrādātajā bruņu transportā var sakāpt 14 cilvēki un tā kravnesība ir 6,8 tonnas. "Bolat" atbilst B6 bruņu klasei, kas iztur šāvienus ne tikai no automāta, bet arī granātas sprādzienus un spridzekļus līdz četru kilogramu trotila ekvivalentā.

Šo bruņumašīnu iespējams izmantot dažādās speciālajās operācijās gan karavīru, gan kravas pārvadāšanai. "Bolat" maksimāli spēj attīstīt 120 kilometrus stundā.

"Kopumā automobilis patika," žurnālistiem iespaidos dalījās Kadirovs. "To vajadzētu uzlabot, ņemot vērā spēku resoru intereses. Es ieteicu savus priekšlikumus un korekcijas, kas attiecas uz eksterjera un interjera aprīkojumu."

Jāatzīmē, ka šis nav pirmais Čečenijā izstrādātais militārais transportlīdzeklis. 2017. gadā "Čečenavto" prezentēja bagiju, ko izmanto Krievijas Nacionālā gvarde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!