Krievijas kravas automobiļu ražotājs KAMAZ publicējis video, kurā demonstrē savu pirmo bezpilota kravas automobili "Čelnok" darbībā. Vizuāli būtiskākā atšķirība no citiem kravas automobiļiem "Čelnok" modelim ir tā, ka tam nav šofera kabīnes.

"KAMAZ 3373" jeb "Čelnok" ir pirmais komerciālais bezpilota automobilis Krievijā, kas ticis arī patentēts. Autoražotājs norāda, ka kravas automobilim bez šofera kabīnes ir virkne priekšrocību salīdzinājumā ar tradicionālu kravas vilcēju, kas vienkārši aprīkots ar bezpilota sistēmu. Visupirms, krievu risinājums ir lētāks ražošanā.

"Čelnok" kopgarums ir astoņi metri, platums ir 2,55 metri, bet augstums – četri metri. Bezpilota kravas automobilis sver astoņas tonnas un ir aprīkots ar elektromotoru, kas ļauj pārvadāt līdz 10 tonnas smagu kravu ar ātrumu līdz 40 km/h. Kravas auto ir aprīkots ar 60 kWh akumulatoru komplektu, kas ļauj ar pilnu uzlādi nobraukt līdz 50 km distanci. KAMAZ uzsver, ka šāda sniedzamība ir pilnīgi pietiekama, jo šādu bezpilota auto plānots ekspluatēt slēgtās teritorijās izejmateriālu sagādes vajadzībām.

Interesanti, ka "Čelnok" no abām pusēm izskatās vienādi – tam abās pusēs ir arī vienāds lukturu komplekts, tātad tas var braukt jebkurā virzienā un tam nav iepriekš noteiktas priekšējā un aizmugurējā daļa. Tāpat arī radari un citi bezpilota sistēmas sensori ir virsbūvei simetriski vienādi. Ņemot vērā ka visi riteņi tam ir stūrējošie, tam ir ne tikai ļoti mazs apgriešanās rādiuss, bet arī tas spējīgs braukt diagonāli – tā saucamajā krabja režīmā.

Pagaidām "Čelnok" ir izgatavots sešos eksemplāros. Par iespēju ar tādu braukt arī pa koplietošanas ceļiem pagaidām esot pāragri, norāda Krievijas kravas auto ražotājs.

Tāpat KAMAZ turpina darbus pie pusautomātiskās vadības sistēmas tradicionāliem kravas auto. Tuvāko piecu gadu laikā Krievija rūpnīca izstrādāšot sistēmu, kura spēj atpazīt ceļazīmes, adaptīvo kruīza kontroli un sistēmu, kas automātiski spēj uzsākt braukšanu ceļa reljefa kāpumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!