"Allspace" ir visiem labi pazīstamā "Volkswagen Tiguan" apvidnieka pagarinātā versija. Tai ir garāka riteņu bāze un plašāks bagāžas nodalījums, kas pie sirds ies gan komforta mīlētājiem, gan aktīvas dzīves stila cienītājiem, gan arī ģimenes cilvēkiem.

Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" uz testa braucienu aicinājis dāmu, kas, šķiet, lieliski pazīst sieviešu un vīriešu attiecību pasaules nianses, jo viņas grāmatas – viena pēc otras – kļuvušas par dižpārdokļiem Latvijā. Karīna Račko ir rakstniece, kuras pirmais erotiskais romāns "Saplēstās mežģīnes" satricināja pašmāju literatūras telpu; nesen izdota nu jau sestā grāmata "Ekstāze". Pēc profesijas Karīna ir zobārste – un jau vairākus gadus pievērsusies akadēmiskajam darbam, Rīgas Stradiņa universitātē mācot studentiem teorētisko un praktisko zobārstniecību.

Tomēr rakstīšanu un literatūru Račko uzskata par nozīmīgu, teju neatņemamu savas personības daļu. Un abas šīs pasaules Karīnā ir cieši saistītas: kā pati teic – ja nebūtu kļuvusi par ārsti, iespējams, nebūtu sākusi arī rakstīt.

Ja paraugāmies uz VW pārdošanas datiem, pašlaik katrs otrais pārdotais "Tiguan" ir tieši "Allspace" izpildījumā. "Allspace" ir par 219 mm garāks, bet tā riteņu bāze ir palielināta par 111 mm. To ļoti labi var redzēt, paraugoties uz durvīm un aizmugurējiem logiem – tie ir krietni garāki nekā standarta "Tiguan". Patiesību sakot, "Allspace" ir pamatīgi pastiepies un nu ir tikai par 15 cm īsāks par savu lielāko brāli "Touareg".

"Allspace" ir septiņvietīgs auto; tā bagāžas telpu iespējams atvērt ar pulti, un, ja neizmanto trešo sēdekļu rindu, tā ietilpība ir iespaidīgi 760 pret 520 litriem standarta "Tiguan" versijā. Savukārt, ja ceļā dodas plašākā pulkā, var atlocīt sēdekļus un iegūt papildu sēdvietas.

"Allspace" ir pieejams gan priekšpiedziņas versijā, gan ar "4Motion" modifikācijā visu riteņu piedziņu. Ar šo auto var vilkt piekabi ar masu līdz 2500 kg. Dzinēju paletē ir spēka agregāti ar jaudu no 150 līdz pat 245 zirgspēkiem.

Kopumā "Allspace" tiek piedāvāts trīs aprīkojuma līmeņos: vienkāršākais no tiem ir "Life", jau krietni smalkāks būs "Elegance", bet par sportiskiem akcentiem parūpējas "R-line". Gluži vai kā piešaujot piparus pie ēdiena, šī pakotne padarījusi "Allspace" vizuāli sportiskāku un pat nedaudz agresīvāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!