Kompakts, bet gana ietilpīgs; vizuāli sportisks, bet gana ekonomisks. Zaļš, bet ar baltu jumtu. Tieši tāds ir raidījuma "Tavs Auto TV" šīs dienas galvenais testa objekts. Šī ir jaunā "SEAT Arona" – pilsētas auto ar apvidnieka dvēseli.

Šoreiz pie jaunā automobiļa vadības svirām sēžas cilvēks, kurš radis vadīt gan lielus pasākumus un dramaturģiski vērienīgus skatuves notikumus, gan arī cilvēkus-indivīdus viņu centienos iegūt labāku fizisko formu, astoņus gadus strādājot par fitnesa un aerobikas treneri. Režisors, dramaturgs, scenārists un producents Kārlis Anitens pašlaik pilda koncertorganizācijas "Ave Sol" direktora pienākumus. Kādreiz viņš veidojis mūziklu "Autoplanēta", kur uz milzīgas skatuves darbojās īpašas aktrises – automašīnas.

SEAT stiprā puse vienmēr ir bijusi emocijas, ko šis spēkrats spēj raisīt, tieši pateicoties savam dizainam, izsmalcinātām pludlīnijām un sabalansētām proporcijām. "Arona" ir pilsētas krosovers; tas ir aprīkots ar ekonomiskiem dzinējiem, bet, pateicoties paaugstinātajam klīrensam un agresīvajam veidolam, rodas sajūta, ka tas būtu gatavs iekarot arī Pierīgas meža takas.

Iekāpjot "Arona" salonā, pirmais, kas iekrīt acīs, ir salona apdares kvalitāte. Atšķirībā no daudziem šīs klases un šāda izmēra automobiļiem te ir izmantoti augstvērtīgāki materiāli, piemēram, mīkstās plastmasas. Un tas atstāj ietekmi uz kopējo tēlu.

Protams, pirmkārt, šis ir automobilis – svarīga ir tā gaita, dinamikas rādītāji un komforts. Tomēr mūsdienu tehnoloģiju laikmetā ir arī svarīgi, kā tas sadzīvo ar "gadžetiem", kuri kļuvuši teju par mūsu labākajiem draugiem un palīgiem. "Arona" multimediju sistēmu ir iespējams sapārot ar telefonu un tad jau kontrolēt viedierīcē instalētās lietotnes; klausīties mūziku vai lietot tālruni, izmantojot astoņu collu skārienekrānu. Nebūs arī jāuztraucas par to, vai telefons brauciena laikā izlādēsies, jo automobilī ir integrēts arī bezvadu lādētājs, turklāt tam ir arī GSM signāla pastiprinātājs.

Arī bez pievienota tālruņa "Arona" ir gana progresīvs auto. Tam ir digitālais mērinstrumentu panelis, tas ir aprīkots gan ar aklo zonu kontroles sensoriem, gan joslu maiņas asistentu, gan citiem elektroniskajiem asistentiem.

"SEAT Arona" ir pieejama tikai ar priekšējo riteņu piedziņu. Tās dzinēju paletē ir litrīgs trīs cilindru turbo motors, kam atkarībā no versijas ir 95 vai 110 ZS jaudu, dārgākajās versijās ir četru cilindru 1,5 l motors ar 150ZS, kā arī ir pieejama CNG modifikācija. Cena – no 16 900 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!