"Kia" marketologi "EV6" modeli ir nosaukuši par pilsētas krosoveru – tā pludlīnijas ir izsmalcinātas un pat dinamiskas un jau no pirmā acu uzmetiena nodod šī spēkrata sportisko dabu. Turklāt tā nosaukums – "Kia EV6" – uzreiz nodod, ka darīšana ir ar elektromotoriem.

Izmēģināt "Kia EV6" studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aicinājis vīru, kurš visās pasaules malās atrod "garšīgu" mūziku un ik gadu pulcē augstas klases māksliniekus Rīgā. Māris Briežkalns jau vairāk nekā 20 gadus organizē starptautisko improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivālu "Rīgas Ritmi". Pats ir džeza bundzinieks, spēlējis neskaitāmos koncertos un festivālos, kā arī mūzikas producents un Latvijas Radio skaņu ierakstu daļas vadītājs. Ikdienā Māris visai bieži vada auto – arī kā šoferis, kad jāsatiek uz Rīgu atbraukušie pasaules mūziķi.

"Kia EV6" pircējiem tiek piedāvāts divas versijās – abām no tām ir vienāds akumulatora komplekts – tā ietilpība ir iespaidīgas 77,4 kWh. Bāzes izpildījumā šim auto ir 228 ZS jauda un klasiskā riteņu piedziņa, bet TOP versijā – 325 ZS un pilnpiedziņa. Līdz 100 km/h tas spēj paātrināties 7,3 sekundēs, bet jaudīgākās versijas spēkrats – 5,2 sekundēs. "EV6" motors ir tik spēcīgs, ka ar to iespējams vilkt piekabi ar masu līdz 1600 kg.

Šī auto galvenā detaļa jeb baterija sver iespaidīgus 477 kilogramus. Tās nominālais spriegums ir teju 700 voltu, un tieši tādēļ šo auto ir iespējams ļoti ātri uzlādēt. Izmantojot ātrās uzlādes stacijas, "EV6" akumulatoru no 10 līdz 80% iespējams piepildīt 18 minūtēs. Un, kas nav mazsvarīgi, ar šo enerģijas krājumu būs gana, lai veiktu aptuveni 500 km (te gan jāmin, ka lādētājam šāda ātruma sasniegšanai būs jābūt ļoti nopietnam – ātrajai uzlādes stacijai ar 350 kW jaudu. Pie Latvijā plašāk izplatītajām 50 kW stacijām šai uzlādei būs vajadzīgas 73 minūtes.

Iekāpjot auto salonā, var nedaudz sajusties kā laika mašīnā. Viss ir moderns un acij tīkams, starp citu, "Kia" arī teju vai pilnībā atvadījies no mehāniskām pogām un slēdžiem, tā vietā slejas milzīgs izliekts displejs, skārienjūtīgas vadības pogas un džoistiki.

Pateicoties auto svaram (tā pašmasa atkarībā no versijas ir ap divām tonnām) un bateriju izvietojumam, kas ļāvis maksimāli pazemināt smaguma centru, "EV6" gaita ir patiesi stabila. Tas brauc kā sportisks limuzīns, kurš burtiski piesūcies asfaltam. Salons ir kluss, un brīdī, kad nospiež akseleratora pedāli, paātrinājums ir izteikti jūtams.

"Kia EV6" maksā no 62 līdz 67 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!