Sanktpēterburgā bāzētā kompānija "Sherp" izstrādājusi visurgājēju, kas jau nodēvēts par pasaulē vislabāko. Lai arī ražošanā šis visurgājējs ir no 2015. gada, tikai tagad internetā ir publicēts video ar tā bezceļa pārgājības spējām.

Visurgājējam ir patentētas bezkameru riepas un speciāla to piepumpēšanas sistēma, kā arī augstas uzticamības disku bremzes. Savukārt degvielas padeves sistēma ir konstruēta tā, ka dzinējs spēj darboties pat tad, ja visurgājējs ilgstoši atrodas slīpā nogāzē.

Galvenā "Sherp" īpatnība ir "pneimocirkuliskā" balstiekārta, ko izgudrojis šī visurgājēja inženieris Aleksejs Garagašjans. Visas riepas šim visurgājējam ir savienotas ar gaisa kanāliem, kuriem ir mainīgs diametrs līdz pat pilnīgi hermētiskam slēgumam. Uzbraucot ar vienu riteni šķērslim, gaisa spiediens tiek vienmērīgi novadīts uz pārējiem riteņiem.

"Tas ir jauns līmenis visurgājēju inženiertehnikā. "Sherp" lieliski peld, jebkura brasla tam nav šķērslis," rakstīts izstrādātāja interneta mājaslapā. "Visurgājējs no ūdens lieliski spēj uzrausties uz ledus, kā arī viegli pārvarēt līdz pat 70 centimetrus augstus šķēršļus –, vai tas ir ledus vai nogāzts koks mežā. Mēs varam nokļūt tur, kur vēl neviens cilvēks nav spēris kāju. Mēs apmeklējām vistālākos Tundras un Taigas nostūrus un neatradām vietu, kuras nespētu šķērsot ar šo visurgājēju."

"Sherp" visurgājējs ir aprīkots ar Japānas kompānijas "Kubota" četrcilindru dīzeļdzinēju, kam ir 1,5 litru darba tilpums un 44 zirgspēku jauda. Motors sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un vācu "Sachs" sajūgu. Uz sauszemes visurgājējs spējīgs sasniegt ātrumu 45 km/h, bet uz ūdens – sešus kilometrus stundā. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – divi līdz trīs litri dīzeļa stundā. "Sherp" klīrenss ir 60 centimetri, bet kravnesība 1,3 tonnu smagajam spēkratam ir viena tonna.

Bāzes versijā "Sherp" maksā no 3,85 miljonus rubļu (43 467 eiro). Papildu aprīkojumā pieejami 90 vatu diožu lukturi, 60 ampēru ģenerators, autonomā apsildes sistēma, piekabe un papildu degvielas tvertnes (katra 50 litru, papildu standarta 58 l tvertnei), kas tiktu iebūvētas riteņos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!