Lielbritānijas pilsētā Stafordā bāzētais "Land Rover" dīlercentrs "Swansway" publicējis video sižetu, kurā demonstrē, kā jaunais "Defender" apvidnieks apledojušā uzkalnā velk aptuveni 40 tonnas smagu "Scania" treileri "P410", kas piekrauts ar septiņiem jauniem "Land Rover" automobiļiem.

"Scania" treilera vadītājs, kas "Swansway" dīlercentram piegādāja jaunos "Land Rover" automobiļus, iebuksēja pēdējos metros pirms finiša – smagais sastāvs nespēja uzbraukt apledojušā ceļa kāpumā. Kravas auto šoferis palūdza dīlercentra pārstāvjiem, lai tie ceļu nokaisa ar sāli vai smiltīm, tomēr "Land Rover" pārstāvji nolēma treileri glābt ar autosalonā esošo jauno "Defender".

Lai arī jaunais "Land Rover Defender" ražotāja specifikācijā norādīts, ka tas spēj vilkt piekabi līdz 3,5 tonnām, apvidnieks striķī iejūdza aptuveni 40 tonnas smago treileri un uzsāka vilkšanu. No sākuma buksēja arī "Defender", tomēr viedā elektronika, automātiski sadalot vilkmi starp riteņiem ar lielāko saķeri, spēja vienā brīdī uzsākt kustību un ievilkt treileri, kas arī visu šo laiku buksēja.

Soctīklos pie šī video daudzi pieļāva, ka tas ir iestudējums reklāmas nolūkos. Video autors Džons Smits turpat komentāros norādīja, ka atgadījums bijis patiess un tikai pēc notikušā ar viņu sazinājusies "Land Rover" kompānijas sabiedrisko attiecību daļa un palūgusi video izmantošanai publicitātes nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!