Pauls Timrots jaunākajā sižetā atgriezies pie "twitera konvoja", kas kopš kara sākuma nemainīgi notur tempu un turpina Ukrainas brīvības cīnītājiem piegādāt tik nepieciešamos apvidus auto.

Pagājuši vairāki mēneši, un uz Ukrainu iet piektais simts 4x4 spēkratu, bet ziedojumu apmērs sasniedz ap divus miljonus eiro. Konvoja aizsācēji Juris Pūce un Reinis Pozņaks atceras, ka viss sākās ļoti strauji, joprojām turpinās, un tempu ir izdevies noturēt.

Ierasti mašīnas tiek vestas līdz Ukrainas robežai vai iebrauc valsts teritorijā līdz Ļvivai. #Twiterakonvoja komanda paši devušies līdz Kijivai un Harkivai, lai iepazīstos ar cilvēkiem, kurus līdz šim pazina virtuāli, tostarp ar kara hospitāļa un dienestā esošajiem puišiem.

Dzīve Ukrainā turpinās, bet fons ir nemainīgs jau mēnešiem, tāpēc palīdzība nepieciešama joprojām. Konvojos brauc ļoti dažādi Latvijas iedzīvotāji – sākot no uzņēmumu vadītājiem līdz bezdarbniekiem, proporcionāli gan vīrieši, gan sievietes. Tāpat Latvijas iedzīvotāji turpina atbalstīt gan ar automašīnām, gan ziedojot naudu, degvielu, žņaugus un citas karavīriem tik ļoti nepieciešamās lietas.

#Twiterakonvoja prioritāte ir mašīnas, kas nepieciešamas frontē, un tās tiek sūtītas uz sīvāko cīņu punktiem. Konvojs turpina darbu, lai palīdzētu Ukrainai izturēt un uzvarēt. Ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja šo cīņu atbalstīt, plašāka informācija pieejama, klikšķinot šeit.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!