Piektdien, 1. oktobrī, "Škoda" oficiālajā dīlercentrā "Green Motors" tika prezentēts jaunās paaudzes mazais hečbeks "Fabia". 22 gadus pēc savas oriģinālās debijas mazais auto savā ceturtajā paaudzē ir būvēts uz "Volkswagen" grupas modulārās platformas MQB-A0. Jaunā "Škoda Fabia" ir ietilpīgākais auto savā segmentā un lepojas ar vēl vairāk uzlabotām komforta funkcijām, kā arī virkni jaunu drošības un palīgsistēmu.

Līdz šim "Škoda" ir pārdevusi vairāk nekā 4,5 miljonus iepriekšējo trīs paaudžu "Fabia". Jaunais modelis ir kļuvis garāks un pirmo reizi pārsniedz četru metru atzīmi (4108 mm). Bagāžas nodalījums, kas jau iepriekš bija lielākais klasē, ir palielināts par 50 litriem – līdz 380 litriem.

Salonā uzmanību piesaista priekšējais panelis ar centrālo ekrānu un papildaprīkojuma digitālo instrumentu paneli. Pieci VW grupas "Evo" paaudzes benzīna dzinēji rūpēsies par jaudu robežās no 65 ZS līdz 150 ZS, kas ar pilnu degvielas tvertni ļaus veikt vairāk par 900 km (WLTP ciklā).

Ar iespēju uzstādīt pat deviņus gaisa spilvenus "Škoda Fabia" ir viena no drošākajām automašīnām savā segmentā. Pateicoties tam, ka "Fabia" tagad tiek būvēta uz MQB-A0 modulārās platformas, ir ievērojami uzlabotas aktīvās un pasīvās drošības funkcijas, un tagad tai pieejamas palīgsistēmas, kas iepriekš bija pieejamas tikai augstākas segmenta modeļos. Ceļojuma asistents, parkošanās asistents, joslu asistents, ceļa zīmju atpazīšana, sānu asistents, priekšējais asistents ar gājēju prognozēšanu un velosipēdistu aizsardzību, kā arī manevru asistents pirmo reizi ir pieejami arī "Fabia" modelī.

Par 15 mm zemāka sportiskā balstiekārta ar stingrāku amortizāciju ir vēl viena papildus iespēja, līdzīgi kā slikto ceļu pakotne, kas – tieši pretēji – piedāvā par 15 mm augstāku klīrensu. Lielākais skārienjutīgais ekrāns ir 9,2 collas liels, savukārt 10,25 collu digitālais instrumentu panelis piedāvā piecus dažādus ekrānu skatus. Augstākā līmeņa izklaides sistēmu "Amundsen" var vadīt, izmantojot žestus un digitālo balss asistenti Lauru.

Latvijā jaunā "Škoda Fabia" bija ieradusies vien uz pāris dienām ekskluzīvā prezentācijā, tomēr klientiem pieejamie automobiļi gaidāmi ap gadu miju. Pagaidām jaunā modeļa cenas Latvijas tirgum nav vēl apstiprinātas, tomēr gaidāms, ka jaunā "Fabia" maksās no nepilniem 15 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!