Foto: LTV

Rēzeknes novada Dekšāres ciemā ir atvērts Latgalē pirmais pašapkalpošanās autoserviss, kurā interesentiem pat jāgaida rindā. Tajā ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu ir sarūpētas modernas iekārtas un instrumenti, kā arī ir pieejami klātienes speciālisti, informē LTV raidījums "Dienas ziņas".

Šajā servisā jebkurš autobraucējs var remontēt pats savu automašīnu un izmantot visus autoservisā pieejamos instrumentus, maksājot tikai par auto pacēlāja nomu.

"VikArt Service" īpašnieks Viktors Marjuničs autoservisu iekārtojis pamestā kolhoza ēkā, ko izremontējis divatā ar tēvu.

"Šo ideju es aizguvu kaut kur internetā ārzemēs. Domāju, kāpēc ne Latvijā, jo laukos praktiski visiem puišiem ir rokas, tikai nav vietas, kur forši to darīt. Un mēs esam pirmais pašapkalpošanās autoserviss Latgalē," raidījumam norāda Viktors.

Pašapkalpošanās autoservisa pakalpojums esot pieprasīts, taču pie pacēlāja ne vienmēr ir brīva vieta. "Ir gadījumi, kad tomēr ir jāuzgaida dienas trīs, piecas, citreiz pat nedēļu.

Servisa īpašnieks norāda, ka par šādas uzņēmējdarbības ienesīgumu varēs runāt pēc pāris gadiem, bet liela daļa no veiksmes viņam ir vietējo iedzīvotāju atzinība: "Smaids un labie vārdi, ko viņi saka, ka kaut kas ir izveidojies. Tie jau ir 90 procenti no uzvaras. Par finansēm runāsim pēc trīs, pieciem gadiem, vai pildīsies budžets tā, kā ir jābūt, vai nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!