Lielbritānijas reklāmas standartu komiteja (ASA) aizliegusi kompānijai "BMW" izmantot video reklāmu ar "M4" kabrioletu. Organizācija to atzinusi par "sociāli bīstamu" un nepieņemamu publiskai demonstrācijai.

"BMW M4 Cabrio" reklāmā demonstrēts, kā autovadītājs pa koplietošanas ceļiem sportisko kabrioletu vada tieši tāpat kā sacīkšu trasē, kur viņš ātri brauc līkumos un spēkratu "liek plakaniski".

ASA uzsver, ka atsevišķās epizodēs pat grūti noteikt, kad automobilis brauc pa trasi un kad pa koplietošanas ceļiem. Reklāmas standartu komiteja uzskata, ka tamlīdzīgi sižeti var "mudināt autovadītājus braukt bīstamā manierē".

Savai aizstāvībai kompānija "BMW" norādījusi, ka reklāmā ir "divi scenāriji, kuri objektīvi atšķiras viens no otra". Neskatoties uz to, ASA minēto reklāmas video aizliegusi demonstrēt publiski un rekomendējusi vācu autoražotājam arī turpmāk atturēties no tamlīdzīgu ēverģēlību tiražēšanas.

Atgādinām, ka "BMW M4 Cabrio" aprīkots ar 431 zirgspēka jaudīgu trīslitru turbopūtes sešcilindru benzīna motoru. Šāds kabriolets no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!