Pēdējo mēnešu laikā masu histēriju visā pasaulē izraisījusī pokemonu ķeršanas aplikācija "Pokemon Go" radījusi kārtējās nekārtības – šoreiz cilvēki kādā Taipejas kvartālā nobloķēja visas ielas, cenšoties reālā laikā ar saviem viedtālruņiem noķert virtuālo pokemonu Snorlax.

Kā vēsta izdevums "Time" ar atsauci uz vietējiem medijiem, attiecīgais kvartāls Taipejā piesaista tūkstošiem cilvēku, jo šajā vietā "Pokemon Go" aplikācijā mēdz parādīties ļoti rets un attiecīgi vērtīgs pokemons. Tāpat tiek minēts, ka konkrētajā situācijā bija nepieciešams izsaukt pamatīgus policijas spēkus, lai cilvēkus izkliedētu un satiksmi atjaunotu.

"Pokemon Go" aplikācija pēdējo nedēļu laikā ir radījusi haosu dažādās pasaules malās – gan satiksmes sastrēgumus, gan ceļu satiksmes negadījumus. Tikmēr industrijas analītiķi informē, ka civilizācijas interese par "Pokemon Go" pamazām sāk atsilt, jo šīs aplikācijas lejupielādes intensitāte šomēnes ir kritusies – pēdējā mēneša laikā tā zaudējusi aptuveni 15 miljonus spēlētāju, un šobrīd no "Pokemon Go" ir "atkarīgi" vairs tikai 30 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!