Aizvadītajā nogalē Madonas iecirkņa apkalpojamā teritorijā Valsts policijas amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību, fiksēja kādu ļoti steidzīgu automašīnas "Audi" vadītāju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h, persona brauca ar 144 km/h lielu ātrumu.

Piektdien, 15. aprīlī, pulksten policisti Madonas novada Praulienas pagastā, autoceļa Madona-Varakļāni 21. kilometrā pamanīja "Audi A6" markas automašīnu, kuras vadītājs neapdzīvotā vietā ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Minētajā ceļa posmā ir noteikts maksimālais ātrums 70 km/h, kā arī brīdinājums par uzbērtas grants vai šķembu zonu. Vīrietis šajā posmā vadīja transportlīdzekli ar 144 km/h lielu ātrumu.

Par notikušo policija uzsākusi administratīvo procesu pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!